Lettergrootte
A A A

Afspraken dagbestedingslocaties

Dagbesteding van cliënten die bij ons wonen
Op dit moment wordt de dagbesteding van onze cliënten die bij ons wonen in ieder geval nog tot 1 oktober op de woningen georganiseerd. We weten dat het hebben van dagactiviteiten voor onze cliënten heel belangrijk is. Het draagt bij aan een zinvolle dagbesteding en een stuk ontwikkeling en zelfontplooiing. We proberen daarom ook binnen de woningen zoveel mogelijk interessante dagactiviteiten aan te bieden. We houden 1 oktober eerst aan omdat we binnen De Trans werken met ‘eilanden’. Dit betekent dat cliënten en medewerkers zoveel mogelijk op hun woon/werk eiland blijven. Hiermee verkleinen we het risico op Coronabesmetting, omdat er minder wordt gereisd tussen locaties. Wanneer het veilig genoeg is dat zij eerder naar de dagbestedingslocatie kunnen, gaan we dit zeker doen.

Dagbesteding van cliënten die niet bij ons wonen 
Vanaf 2 juni gaan we de dagbesteding van onze dagbestedingslocaties in Nooitgedacht en omgeving weer opstarten. Dit gaat in fases: 

  • We verwelkomen vanaf 2 juni eerst de cliënten die zelfstandig wonen of bij hun ouders/verwanten. Deze cliënten hebben vanaf de start van de Coronacrisis weinig tot geen dagbesteding gehad.
  • Cliënten die bij een andere organisatie dan De Trans wonen, verwelkomen wij in de volgende fase. We gaan eerst uit van 15 juni 2020.

De dagbestedingsactiviteiten worden op aangepaste wijze aangeboden. Per locatie en per groep wordt gekeken hoe deze dagbesteding in te vullen. Hierbij volgen onze medewerkers de Corona basisregels en de richtlijnen van het RIVM.