Vrijwilligerswerk

Jouw vrije tijd op een zinvolle en leuke manier invullen, iets betekenen voor een ander en nieuwe mensen ontmoeten. Allerlei redenen om vrijwilliger bij Stichting De Trans te worden! 

“Als vrijwilliger geef jij onze cliënten net dát stukje extra”

Wat kun jij betekenen? 
Als vrijwilliger lever jij een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. Je maakt kennis met bijzondere mensen die genieten van jouw gezelschap. Alleen al het feit dat je speciaal voor hem of haar komt, betekent veel voor een cliënt. 

Voor wie? 
Heb je geen betaald werk of ben je met pensioen? Zoek je een vrijwillige stageplaats of wil je naast je werk gewoon iets voor een ander betekenen? Vrijwilligerswerk bij De Trans is voor iedereen!

Doen wat jij leuk vindt en wanneer jij kunt 
Als vrijwilliger voer je bij ons activiteiten uit die jij leuk vindt om te doen. Ook kies je zelf hoeveel tijd je hieraan wilt besteden. Een uurtje per week met een cliënt wandelen of zwemmen, of één keer per maand samen knutselen of muziek maken. Maar ook structureel helpen bij dingen zoals kleding passen of de tuin opknappen, of zelfs meelopen met een hele woongroep tijdens diverse activiteiten. Er is van alles mogelijk. De werktijden en locatie hangen af van jouw werkzaamheden. Wij denken in mogelijkheden, dus geef vooral je wensen en ideeën bij ons aan. We kijken dan samen met jou wat het beste bij jou en een cliënt past en maken hier vervolgens samen afspraken over.

Kansen voor jezelf
Vrijwilligerswerk geeft plezier en is een leuke dagbesteding voor zowel de cliënt als voor jou. Daarnaast is vrijwilligerswerk een manier om kennis te maken met mensen met een verstandelijke beperking of autisme, en het werken in de zorg. Veel van onze vrijwilligers doen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk om hun eigen netwerk te vergroten of hun portfolio uit te breiden. Hierdoor vergroten zij hun kans op de arbeidsmarkt. 

Wat krijg je van ons? 
Het leefplezier van onze cliënten staat bij ons voorop. Samen met ons werk jij daaraan. Onze waardering voor jouw inzet is groot. Het contact met onze cliënten kan soms even wennen zijn, maar onze begeleiders maken je hierin wegwijs. Verder krijg je van ons:

  • een reiskostenvergoeding
  • een WA- en ongevallenverzekering
  • een uitnodiging voor de jaarlijkse kerstviering 
  • een leuk kerstpakket
  • de mogelijkheid voor deelname aan teamuitjes
  • de mogelijkheid voor deelname aan leerzame themabijeenkomsten of scholingen binnen De Trans
  • ons blad de Transparant 
  • korting op een lidmaatschap bij Espria Ledenvereniging (hiermee kun je een breed pakket aan diensten in huis halen, zoals klussendiensten of huishoudelijk hulp). 

Meer weten?
Lijkt het jou leuk om vrijwilligerswerk bij De Trans te gaan doen? Of ben je benieuwd voor welke activiteiten wij nu vrijwilligers zoeken? Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismakingsgesprek. 

Twijfel je of je vrijwilligerswerk mag doen, bijvoorbeeld in verband met een werkloosheidsuitkering of UWV? Vraag het ons gerust! 

Neem contact op met één van de vrijwilligerscoördinatoren: