Geplaatst op: 25-5-2016
vrachtwagen

120 Vrachtwagens opgepoetst

De Trans in Emmen houdt op zaterdag 28 mei voor de 19-de keer een vrachtwagendag voor haar cliënten. Ooit begonnen met 60 trucks, is het evenement nu uitgegroeid tot ruim 120 vrachtwagens en 7 bussen die de cliënten meevoeren op een tocht van 45 kilometer door het Drentse landschap. De rit wordt gereden onder begeleiding van de politie, met hulp van verkeersregelaars.

Het succes is te danken aan de vele vrijwilligers en ondermingen die belangeloos hun materiaal en mensen beschikbaar stellen. De chauffeurs maken van deze dag vaak een bedrijfsuitje en poetsen hun truck met extra zorg op. In blinkende combinaties worden cliënten van De Trans getrakteerd op een prachtige rit door Drenthe. Cliënten beleven er heel veel plezier aan en kijken al weken uit naar dit geweldige uitje. In de verschillende woningen aan het Leeuwerikenveld worden de dagen afgeteld en wanneer het over de vrachtwagendag gaat, glunderen de cliënten. Ze hebben er zin in!

Veel chauffeurs zijn even enthousiast als hun bijrijders van die dag. Truckers en cliënten hopen op veel mensen die hen komen toezwaaien langs de route die begint aan de Veldstukken dichtbij het Leeuwerikenveld in Emmen. Rond 12.00 uur zullen alle wagens zich daar verzamelen. De tocht zelf begint om 13.30 uur en gaat richting Emmer-Compascuum, Zwartemeer, Klazienaveen en Erica. Een complete routebeschrijving vindt u op een aparte pagina op deze website. Na terugkomst is er een groot feest met live muziek.