Geplaatst op: 6-1-2021
Afbeelding: 14 15 Foto Met elkaar Frans en Anja 01

‘Buurtvereniging voor nog meer gezelligheid’

Iets betekenen voor een ander. Dat is wat vrijwilligers Frans Mulder en Anja van Weezel uit Nooitgedacht willen. Beiden zijn 66 jaar en gepensioneerd. Ze hebben de tijd. Daarom zetten ze zich graag in voor de cliënten van De Trans. Helaas heeft corona het vrijwilligerswerk grotendeels stilgelegd. Maar daardoor zit het echtpaar zeker niet stil. Sterker nog, vooral Frans is bezig met plannen voor een buurtvereniging.

“Een buurtvereniging heeft Nooitgedacht namelijk niet”, vertelt Frans. “Dat is zonde. Met een buurtvereniging kun je veel meer voor elkaar krijgen. Je kunt als vereniging beter met de gemeente overleggen. En je hebt betalende leden. Daardoor heb je meer geld om activiteiten te organiseren. Wij vinden het dus tijd voor een buurtvereniging. We hopen dat we daarvoor goed kunnen samenwerken met De Trans.” Anja vult haar man aan: “We wonen hier met elkaar. We doen het samen!”

We gaan leuke dingen doen
Frans en Anja zien het al helemaal zitten. “We kunnen, als corona voorbij is, zoveel organiseren. Denk aan buurtbarbecues. We zouden ook graag een jeu-de-boulesbaan willen aanleggen. Alle leden van de buurtvereniging kunnen straks meedenken en meedoen. Samen bedenken we wat het leven in Nooitgedacht nog leuker maakt. Voor ons zit dat in elkaar ontmoeten. Elkaar leren kennen. Er voor elkaar zijn. Daarom zijn wij ook het vrijwilligerswerk bij De Trans gaan doen. Als iemand iets zelf niet kan, dan helpen we daarbij.”

Frans maakt zelf gebruik van een scootmobiel. Daardoor weet hij hoe het is om iets niet te kunnen. “Maar ik weet ook dat je altijd wel iets anders kan. Zeker als je dat met elkaar doet.” Zo kregen ze met Pasen voor elkaar om eitjes uit te delen. Vrolijke Frans zat verkleed als paashaas op een aanhanger. De net zo vrolijke Anja reed hem rond. “We hebben aan de zorgteams bossen tulpen gegeven. Met Kerstmis willen we ook iets leuks organiseren. We gaan proberen een wensboom plaatsen samen met gemeente Aa en Hunze. Daarin mag straks iedereen zijn wens ophangen. En we gaan dan kijken welke wensen we kunnen vervullen.”

Vrijwilligerswerk is voor ons waardevol
Anja en Frans praten met liefde over het buurtschap Nooitgedacht. “Het is hier fijn wonen. En de bewoners van De Trans zijn zo leuk. Het vrijwilligerswerk is voor ons heel waardevol.” Frans denkt aan één van de bewoners van De Trans. “Hij kan niet praten. Als er dan een glimlach op zijn gezicht verschijnt, is dat fijn. Op dit moment ligt het vrijwilligerswerk even stil. Zodra het weer kan, gaan we meteen weer langs. En dan gaan we ook verder met het oprichten van de buurtvereniging. We gaan er met elkaar een mooie tijd van maken.”

Afbeelding: 14 15 Foto Met elkaar Frans en Anja 02

Ook vrijwilliger worden bij De Trans?
Dat kan! Als vrijwilliger lever jij een waardevolle bijdrage aan het welzijn van onze bewoners en cliënten. Lees over
vrijwilligerswerk bij De Trans en/of neem contact op met vrijwilligerscoördinator Hennie Dijkema, via hdijkema@detrans.nl of 06 – 82 53 58 86.