Geplaatst op: 3-12-2020

Cliënten De Trans liepen mee met de ASICS World Ekiden

Cliënten van De Trans (Emmen) liepen half november mee met de ASICS World Ekiden 2020. In totaal liepen zij 42,2 km in de buurt van de Grote Rietplas in Emmen. De bijzondere marathon was wereldwijd en volledig ‘coronaproof’ georganiseerd. Het betrof namelijk een estafette die deelnemers alleen konden lopen. 

ASICS World Ekiden
De Ekiden is een Japanse estafette die draait om teamwork. Dit jaar was het een virtuele marathon, waarbij teams van maximaal zes deelnemers van over de hele wereld samen konden lopen. Doordat de marathon was opgesplitst in zes etappes van verschillende afstanden, was het een perfecte uitdaging voor hardlopers van alle niveaus en ervaringen. De lopers gaven geen estafettestokje, maar een tasuki (een sjerp) door die om het lichaam gedragen moest worden. Terwijl elke afstand apart werd gelopen, streden de teams wel als één tegen elkaar. 

Team De Trans
Omdat we vanwege corona niet samen kunnen sporten, was de Ekiden een mooi evenement om dit jaar aan deel te nemen. Het was een strijd waarbij een ieder voor zich ging, maar toch met elkaar. Vanuit De Trans werden de volgende afstanden afgelegd:

Op donderdag 12 november
1. Karlijn (deelnemer dagbestedingslocatie Artterra) – 5 kilometer 
2. Meike (deelnemer dagbestedingslocatie BWCopy) – 5 kilometer 

Op vrijdag 13 november
3. Wesley (ontvangt ambulante ondersteuning) – 10 kilometer 
4. Geert (deelnemers dagbestedingslocatie BWCopy) – 5 kilometer

Op maandag 16 november
5. Gerrit (begeleider De Trans) – 10 kilometer 
6. Bertus (deelnemer dagbestedingslocatie De Nerf) – 7,2 kilometer 

De Ekiden was een mooie ervaring voor het team. Begeleider Gerrit liep met alle deelnemers mee en daar waar dit kon gingen ook nog cliënten in een rolstoel mee (zij werden voortgeduwd). Dit was dubbel plezier!  

Afbeelding: ekiden