Geplaatst op: 20-4-2020
Afbeelding: coronavirus

Eerste Corona Update (week 17)

Vanaf week 17 plaatsen we iedere twee weken een Corona Update op de website. Hierin geven wij u een overzicht van het Corona-gerelateerde nieuws binnen De Trans.

Corona informatiepagina
Verwanten en andere belangstellenden kunnen nu op de website terecht voor Corona-gerelateerde informatie. U leest hier over onze afspraken, wat we doen voor cliënten en verwanten, hygiënemaatregelen en verwijzingen naar andere nuttige websites. Ook vindt u hier informatie over hoe u altijd met ons in contact kunt komen. 

Cliënten en zorgmedewerkers
Tot nu toe zijn er geen cliënten bij DeTrans die besmet zijn met het coronavirus. Toch gaat Corona niet helemaal aan ons voorbij. Op twee van onze locaties zijn enkele zorgmedewerkers positief getest voor Corona. De medewerkers zijn thuis en we hebben dagelijks telefonisch contact. Ze hebben milde klachten. Er is contactonderzoek uitgevoerd en betreffende cliënten en medewerkers binnen de twee woningen, worden tweemaal daags gemonitord. Zodra er signaal wordt afgegeven van gezondheidsklachten, wordt er getest. Alle medewerkers, cliënten en verwanten van cliënten van de woning, zijn persoonlijk op te hoogte gebracht. 

Onze zorgmedewerkers handelen continu volgens de RIVM-richtlijnen. Toch zijn er drie besmet geraakt. We willen dan ook iedereen op het hart drukken om de hygiënerichtlijnen goed te blijven opvolgen, want het Coronavirus blijft de komende tijd onder ons. 

•    Was regelmatig je handen;
•    Houd minimaal 1,5 meter afstand, waar mogelijk;
•    Hoest in je mouw;
•    Gebruik papieren zakdoekjes
•    Raak je gezicht niet aan. 

Corona Informatielijn voor verwanten
Misschien maakt u zich zorgen of heeft u specifieke vragen over het coronavirus of de maatregelen die De Trans heeft genomen. Speciaal voor verwanten heeft De Trans een Corona Informatielijn geopend: 06 22 79 96 62. Deze is bereikbaar van 8.30 tot 20.00 uur. Een deskundige medewerker van De Trans staat u graag te woord.