Geplaatst op: 29-4-2020
Afbeelding: coronavirus

Corona Update week 18

De overheid heeft vorige week dinsdag de landelijke maatregelen rond Corona aangepast. Hierbij zijn nieuwe data genoemd, die mogelijk voor verwarring kunnen zorgen. Want de meeste maatregelen die De Trans heeft genomen, duren tot 1 juni. In deze Update geven wij duidelijkheid over de duur van deze maatregelen. Familie en betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte.

Onze dagbestedingslocaties blijven tot 1 juni gesloten
Onderdeel van de landelijke maatregelen is dat samenkomsten nog verboden zijn tot en met 19 mei. Onder deze maatregel vallen de dagbestedingslocaties. De Trans had al besloten de dagbestedingslocaties tot 1 juni te sluiten. Wanneer blijkt dat de kans op besmetting sneller kleiner wordt en het verantwoord is om de dagbestedingslocaties op aangepaste wijze te openen, dan doen we dit natuurlijk. Op dit moment staan activiteitenbegeleiders in contact met onze dagbestedingscliënten, voor afstemming over hoe de komende periode door te komen.

Bezoek is tot 1 juni niet mogelijk
In lijn met eerdere overheidsmaatregelen hadden we al besloten om tot 1 juni geen bezoekers meer te ontvangen op de woningen. Dit is voor onze cliënten en hun familie ongelooflijk moeilijk. Elkaar niet kunnen zien of in de armen kunnen sluiten, vraagt veel van iedereen. Alleen op deze manier krijgen we samen Corona verder onder controle. Want de kans is reëel dat een of meerdere van onze cliënten Corona krijgt. Wanneer blijkt dat de kans op besmetting kleiner wordt en het verantwoord is om weer bezoek, op aangepaste wijze, toe te staan dan doen we dit natuurlijk. Op de woningen worden dagelijks dagbestedingsactiviteiten aangeboden.

Kinderdagcentrum gaat vanaf 11 mei aangepast open
De overheid heeft de landelijke maatregel voor het (speciaal) basisonderwijs en de opvang aangepast. Dit houdt in dat vanaf 11 mei de activiteiten van KDC De Vuurtoren weer worden opqestart voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Er wordt nu nagedacht over hoe de activiteiten en dagen worden ingevuld. Hierbij staat de veiligheid en gezondheid van de kinderen en de begeleiders voorop. Het programma wordt hierop afgestemd. 

Corona Informatielijn voor verwanten
Misschien maakt u zich zorgen of heeft u specifieke vragen over het coronavirus of de maatregelen die De Trans heeft genomen. Speciaal voor verwanten heeft De Trans een Corona Informatielijn geopend: 06 22 79 96 62. Deze is bereikbaar van 8.30 tot 20.00 uur. Een deskundige medewerker van De Trans staat u graag te woord.