Geplaatst op: 15-5-2020
Afbeelding: coronavirus

Corona Update week 20

De overheid heeft vorige week woensdag de landelijke maatregelen rond Corona weer aangepast. Dit betekent dat enkele maatregelen zijn versoepeld.  In deze Update vertellen wij u over hoe De Trans hiermee omgaat.

Onderzoek naar bezoek op woningen
Wij onderzoeken op dit moment hoe wij op een aangepaste en veilige wijze weer bezoek kunnen ontvangen op de woningen. Zodat onze cliënten en hun familie elkaar weer in het echt kunnen zien en spreken. Familie en betrokken worden op de hoogte gehouden over deze ontwikkelingen. Zolang ontvangen we in ieder geval tot 1 juni nog geen bezoek op de woningen.

Onderzoek naar openen dagbesteding
Ook voor de dagbesteding geldt dat De Trans onderzoekt hoe wij op een veilige en aangepaste manier weer cliënten kunnen ontvangen. Familie en betrokken worden op de hoogte gehouden over deze ontwikkelingen. Zolang blijven de dagbestedingslocaties tot 1 juni gesloten. Op dit moment staan activiteitenbegeleiders in contact met onze dagbestedingscliënten, voor afstemming over hoe de komende periode door te komen. Cliënten die bij ons wonen, krijgen dagbesteding op de woning.

Corona basisregels voor iedereen
Wanneer we met elkaar de Corona basisregels blijven toepassen, kunnen we met elkaar voorkomen dat onze cliënten niet worden besmet met Corona. Dit betekent

  • 1,5 meter afstand houden,
  • drukte vermijden,
  • vaak je handen wassen,
  • en heb je verkoudheidsklachten? Blijf dan thuis.

De overheid heeft weer een overzichtelijke factsheet gemaakt. Hierin staan de overheidsmaatregelen en de data tot wanneer deze van kracht zijn. 

Kinderdagcentrum is weer open
De activiteiten van ons kinderdagcentrum zijn weer opgestart. Afgelopen maandag werden weer de eerste kinderen weer verwelkomd. De kinderen gaan niet allemaal tegelijk naar de opvang. Ze zijn opgedeeld in twee groepen. Zo houden we de gezondheid van de kinderen goed in de gaten en we hebben de nodige hygiënemaatregelen genomen, zoals vaker handen wassen en er wordt extra schoongemaakt.

Corona Informatielijn voor verwanten
Misschien maakt u zich zorgen of heeft u specifieke vragen over het coronavirus of de maatregelen die De Trans heeft genomen. Speciaal voor verwanten heeft De Trans een Corona Informatielijn geopend: 06 22 79 96 62. Deze is bereikbaar van 8.30 tot 20.00 uur. Een deskundige medewerker van De Trans staat u graag te woord.