Geplaatst op: 27-1-2021

Corona Update week 4 2021

In deze Update hebben we aandacht voor het vaccineren van onze bewoners, coronabesmettingen binnen De Trans en onze aangepaste bezoekregeling.

Cliënten die bij ons wonen worden deze week gevaccineerd
We zijn ontzettend blij dat we kunnen vertellen dat we vandaag (woensdag), donderdag en vrijdag de cliënten die bij ons wonen kunnen gaan vaccineren tegen corona. We hebben van te voren toestemming voor het vaccineren gevraagd, want vaccineren is vrijwillig. Onze medische dienst verzorgt het vaccineren. De cliënten worden uiteindelijk twee keer gevaccineerd. We verwachten over 4 weken de vervolgvaccinatie te kunnen organiseren. 

Vaccineren zorgmedewerkers De Trans
We verwachten dat onze zorgmedewerkers die met cliënten werken in de tweede week van februari een uitnodiging krijgen om zich te laten vaccineren tegen corona. Maar dit is onder voorbehoud. Dit mogen we niet zelf doen, maar gebeurt bij de GGD-locaties. Inmiddels weten we dat de vaccinatiebereidheid hoog is onder zorgmedewerkers in Nederland. Ook wijzigt de vaccinatiestrategie van de overheid regelmatig. Dit heeft gevolgen voor het moment dat onze zorgmedewerkers aan de beurt zijn. Het vaccineren is vrijwillig. Zorgmedewerkers bepalen zelf of zij zich wel, niet of later laten vaccineren. Wij houden geen gegevens bij van wie zich wel of niet heeft gevaccineerd tegen corona. 

Coronabesmettingen binnen De Trans
Een aantal woningen hebben een spannende en zorgelijke tijd achter de rug. In een woning op Nooitgedacht eind september en in een woning in Emmen (Leeuwerikenveld) zijn cliënten besmet geweest met corona. Ook zijn er cliënten besmet geweest op een afdeling van De Trans in de Bolderborg en op de Wischmei (Vlagtwedde).Veel medewerkers van de getroffen locaties hebben ook corona gehad. Inmiddels zijn alle de cliënten die besmet waren coronavrij maar de impact van de ziekte is groot. Veel cliënten (en ook medewerkers) zijn verzwakt, voelen zich moe en moeten de komende tijd verder aansterken. Enkele cliënten volgen op dit moment een revalidatietraject. We wensen alle getroffen cliënten en medewerkers veel sterkte toe en een goed herstel. 

Op het moment van het schrijven van deze Update hebben we binnen onze woningen geen cliënten of medewerkers die besmet zijn met corona. We hopen dat we dit een tijd zo kunnen houden!

Tijdelijke aanpassing bezoekregeling door komst Britse coronavariant
We maken ons zorgen over de Britse mutatie van het coronavirus dat al in Drenthe en Groningen voorkomt. Deze variant is vele malen besmettelijker dan het virus dat we kennen. Mede om deze reden heeft de overheid onlangs de coronamaatregelen aangepast: iedereen in Nederland mag nog maar 1 bezoeker per dag ontvangen. We hebben daarom ook onze bezoekregeling moeten aanpassen. Vanaf deze week mag een cliënt 1 bezoeker uit 1 huishouding ontvangen. De begeleider geeft dit ook aan zodra u een afspraak maakt. De andere geldende corona- en hygiënemaatregelen tijdens een bezoek blijven van kracht. Wanneer er weer een versoepeling mogelijk is, brengen wij u hiervan op de hoogte.