Geplaatst op: 22-10-2020

Corona Update week 43

Bij De Trans hebben we gekeken wat er nodig is om onze cliënten (én medewerkers) zo veel mogelijk te beschermen tegen het coronavirus. Want het aantal besmettingen loopt iedere dag op en de regio’s Groningen en Drenthe zijn als ‘ernstig’ bestempeld. We hebben dan ook het huidige bezoek- en logeerbeleid onder de loep genomen. En we hebben de huidige invulling van de dagbesteding bekeken. In deze Corona Update vertellen wij u hier meer over.

Corona binnen De Trans 
In de vorige Update vertelden wij u dat een van onze woningen was getroffen door corona. Cliënten en medewerkers zijn ziek geweest en we zijn blij te melden dat de meesten aan de beterende hand zijn. Een aantal collega’s is weer aan het werk. Wel aangepast, want de medewerkers zijn gauw moe. Verder lijkt het goed te gaan binnen De Trans. Een aantal andere medewerkers zijn wel ziek door corona, zijn thuis in quarantaine en werken voorlopig even niet. Met regelmaat worden er medewerkers en cliënten getest en de gezondheid van al onze cliënten wordt dagelijks nauwlettend in de gaten gehouden. 

Dringend advies om cliënt niet op te halen 
Al onze cliënten zijn kwetsbaar en dagelijks loopt landelijk het aantal besmettingen op. Wanneer u uw verwant wel eens ophaalt om te komen logeren of voor een dagje uit, willen wij u vragen om dat de komende 4 weken niet te doen. Dit is een dringend advies. Wanneer het voor het welbevinden van de verwant noodzakelijk is om opgehaald te worden en naar huis te gaan, bespreek dit dan met het team of met de zorgmanager. 

We geven u dit advies om ervoor te zorgen dat onze cliënten zo weinig mogelijk in contact komen met anderen, waarmee de kans op besmetting wordt verkleind. Want met name in familiesituaties raken veel mensen besmet met corona. 

Verplicht dragen van een mondkapje tijdens het bezoek 
Bent u kortgeleden nog op bezoek geweest bij uw verwant? Dan bent u gevraagd een van onze medische mondmaskers op te zetten bij binnenkomst. Dit is verplicht wanneer u bij ons op bezoek komt. Inmiddels dragen al onze medewerkers een medisch mondmasker om hiermee de kans op besmetting te verkleinen. We hebben de regels rond het bezoek in coronatijd op een paar punten aangepast. Wij vragen het volgende van u: 

  • kom zoveel mogelijk alleen op bezoek (max. 2 per bezoek) 

Bij binnenkomst: 

  • was uw handen of gebruik de aanwezige desinfectans; 
  • zet het mondmasker op die klaar ligt; 
  • noteer uw gegevens; 
  • volg de aanwijzingen op van de begeleiding; 
  • houd 1,5 meter afstand tot anderen en uw verwant. 

Laten we met elkaar ervoor zorgen dat onze cliënten bezoek kunnen blijven ontvangen, door de adviezen en hygiëne regels toe te passen.

Medewerkers dagbesteding dragen ook mondmaskers in hun werk
Ons uitgangspunt voor de dagbesteding is dat onze medewerkers zoveel mogelijk werken op vaste ‘eilanden’. In de vorige Update hebben wij u hier al meer uitleg over gegeven. Door het werken op eilanden, worden de contacten tussen verschillende groepen mensen minder. Dit doen wij natuurlijk om de kans op een coronabemetting zo klein mogelijk te maken. Al onze medewerkers dragen nu ook medische mondmaskers. Dit is voor onze cliënten niet verplicht, maar wanneer een cliënt dit wenst te dragen tijdens zijn werk of dagbestedingsactiviteit, dan mag en kan dit natuurlijk. De dagbestedingslocatie heeft voldoende mondmaskers beschikbaar om ook maskers aan cliënten te verstrekken.

Corona Ondersteuningslijn
Maakt u zich zorgen over de ontwikkelingen en of over de maatregelen die De Trans heeft genomen? Dan kunt u ook onze Corona Ondersteuningslijn bellen, van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 17.00 uur, via 06 22 79 96 62.