Geplaatst op: 24-12-2020

Corona Update week 51

In deze Update hebben we aandacht voor de coronabesmettingen op onze locaties. Voor meer informatie, lees ook de Corona Update van week 50

Corona binnen De Trans
Vorige week vrijdag werd bekend dat alle bewoners van een woning aan het Leeuwerikenveld in Emmen besmet zijn met corona. Ook veel medewerkers van het team dat hier werkt, zijn positief getest. We leven enorm mee met de getroffen bewoners en medewerkers, wensen hen sterkte en we hopen dat zij gauw herstellen. Toen de besmettingen bekend werden, zijn er gelijk speciale voorzorgsmaatregelen genomen. Dit doen we standaard bij elke bekende besmetting en daarin volgen we de richtlijnen van het RIVM. Er wordt nu gewerkt met persoonlijke beschermings-middelen (schort, handschoenen, medisch mondmasker, speciale bril). Alle betrokkenen worden regelmatig op de hoogte gehouden over de situatie op de woning. 

Situatie Bolderborg
Het is verdrietig te melden dat één van de bewoners op de afdeling van De Trans binnen de Bolderborg is overleden. Deze bewoner had onderliggende aandoeningen en was al een tijd verzwakt. De andere cliënten lijken zich goed te herstellen. Gisteren is nog één bewoner positief getest voor corona. Deze bewoner wordt nu geïsoleerd en los van de groep verzorgd. Alle betrokkenen worden op de hoogte gehouden.

Situatie Wisschmei
De corona situatie op onze locatie in Vlagtwedde, lijkt zich goed te herstellen. Hier waren 4 cliënten positief getest op corona. Naar verwachting gaat de locatie voor bezoekers in het kerstweekend nog open. Alle betrokkenen worden op de hoogte gehouden. 

Ook zijn er medewerkers van andere locaties positief getest op corona. Na contactonderzoek lijken dit geïsoleerde gevallen en de medewerkers zijn in quarantaine. Alle betrokkenen zijn gelijk op de hoogte gesteld. Wij wensen hen ook veel beterschap toe en een snel herstel. 

Wanneer onze medewerkers gezondheidsklachten hebben, laten zij zich gelijk testen. Tot de uitslag, werken zij niet en gaan zij in quarantaine. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en de GGD. Met elkaar blijven we alert op gezondheidsklachten, bij cliënten en bij elkaar. 

Veilig de feestdagen door
We hebben familie van de cliënten die bij ons wonen gevraagd om tijdelijk niet langs te komen of hun familielid op te halen voor een dagje naar huis. Om zo met elkaar er voor te zorgen dat corona niet verder wordt verspreid. Dit is een advies en we volgen hiermee de maatregelen van het RIVM. Wanneer familie dit toch graag wil, stemmen we met elkaar af hoe het bezoek verantwoord kan worden geregeld . 

  • We denken dan mee over de veiligheid, bijvoorbeeld door het bewaren van voldoende afstand, het geven van tips rond hygiëne en het meegeven van medische mondkapjes . 
  • Ook zijn we alert op gezondheidsklachten van familieleden. Wanneer een familielid bijvoorbeeld verkouden is, kan de cliënt niet worden opgehaald omdat het risico op besmetting dan groter is.

Corona Ondersteuningslijn voor verwanten 
Misschien maakt u zich zorgen over het coronavirus of heeft u specifieke vragen over het coronavirus of de maatregelen die De Trans heeft genomen. Speciaal voor verwanten heeft De Trans een Corona Ondersteuningslijn (voorheen Corona Informatielijn) geopend: 06 22 79 96 62. Deze is bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 17.00 uur. 

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2021. Waar we met elkaar helpen corona onder controle te krijgen.