Geplaatst op: 19-2-2021

Corona Update week 7 2021

In deze Update hebben we aandacht voor het vaccineren van onze bewoners en zorgmedewerkers, coronabesmettingen binnen De Trans en onze aangescherpte bezoekregeling. 

2e vaccinatieronde voor onze bewoners
Inmiddels is bekend dat onze bewoners die hun  1e vaccinatie hebben gehad, in week 8 (22 tot en met 28 februari) de 2e vaccinatie krijgen. Ook deze keer krijgen ze het vaccin van Pfizer/BioNTech. De woningen krijgen ook deze keer weer een planning aangeleverd. Naar verwachting wordt de 2e vaccinatie wederom verzorgd in de sporthallen van Emmen en Nooitgedacht, en voor de locaties in Vlagtwedde en Veendam in de Bolderborg in Vlagtwedde. 

De 1e vaccinatieronde is goed verlopen. Strak georganiseerd, met ruimte voor flexibiliteit. Opvallend en geweldig fijn te vernemen, was dat de vaccinatiebereidheid hoog was. We zijn enorm trots op onze cliënten, dat zij zich hebben laten prikken en hierdoor al beter beschermd zijn tegen het virus. Ook de inzet van alle begeleiders en medewerkers die hebben ondersteund, was onmisbaar om alles goed te laten verlopen. Wanneer onze cliënten de 2e prik krijgen, zijn zij pas echt goed beschermd tegen corona. 

Bij De Trans blijven we werken volgens de richtlijnen van het RIVM, ook na het vaccineren! Want het virus is er nog steeds. En ook wanneer je gevaccineerd bent, kun je corona overdragen en zelfs nog ziek worden door het virus. Zo blijven we mondkapjes dragen, onze handen goed wassen en afstand houden van elkaar in ons werk waar dit mogelijk is. 

Vaccineren zorgmedewerkers De Trans
Onze medewerkers krijgen deze week een uitnodiging (brief) om zich te laten vaccineren tegen corona. Zij maken dan een afspraak met een van de priklocaties van de GGD. We hopen dat zoveel mogelijk medewerkers zich laten vaccineren om de werk- en leefomgeving bij De Trans veiliger te maken. Het vaccineren is geheel vrijwillig. Zorgmedewerkers bepalen zelf of zij zich wel, niet of later laten vaccineren. Wij houden geen gegevens bij van wie zich wel of niet heeft gevaccineerd tegen corona. 

Coronabesmettingen binnen De Trans
Op dit moment is er een corona-uitbraak binnen woningen aan de Toppereend in Emmen. Woningen waar jonge cliënten wonen. De meeste van hen zijn besmet met corona en hebben milde corona-klachten. Op het moment van schrijven zijn ook de meeste medewerkers van het team positief getest. Het virus verspreidt zich razend snel, ook al doen we er alles aan om verdere besmetting te voorkomen. Er wordt gewerkt volgens het coronaprotocol en de richtlijnen van het RIVM, medewerkers werken in speciale beschermende kleding en de GGD kijkt mee en geeft advies. We wensen de zieke cliënten en medewerkers veel beterschap en hopen dat zij snel weer opknappen. Ook alle betrokkenen wensen we veel sterkte met deze spannende en intensieve situatie. 

Aanscherping bezoekmaatregel
De overheid heeft de periode van de lockdown verlengd. Dit betekent dat wij de bezoekmaatregel hebben verlengd, tot in ieder geval 2 maart. Voor onze cliënten betekent dit dat zij maar 1 bezoeker uit 1 huishouding per keer mogen ontvangen. De begeleider geeft dit ook aan zodra u een afspraak maakt. De andere geldende corona- en hygiënemaatregelen tijdens een bezoek blijven van kracht. Wanneer er weer een versoepeling mogelijk is, brengen wij u hiervan op de hoogte. 

Corona Ondersteuningslijn voor verwanten 
Misschien maakt u zich zorgen over het coronavirus of heeft u specifieke vragen over de maatregelen die De Trans heeft genomen. Speciaal voor verwanten heeft De Trans een Corona Ondersteuningslijn (voorheen Corona Informatielijn): 06 22 79 96 62. Deze is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 17.00 uur.