Geplaatst op: 10-9-2020

Dubbel feest: Herman werd 60 en woont al 50 jaar bij De Trans

Dit jaar is september voor Herman Rook een bijzondere maand. Op 1 september werd hij 60 jaar. En op 8 september, precies een week later, was het 50 jaar geleden dat Herman bij Stichting De Trans kwam wonen. Dubbel feest dus! De begeleiders van Herman organiseerden een bijzondere verrassing. Hij kreeg een rondleiding bij de brandweerkazerne in Borger. 

Herman woont in De Ziel, een woonlocatie van De Trans vlakbij de dorpskern van Rolde. Hij komt oorspronkelijk niet uit Drenthe. “Mijn broertje werd in 1960 in Middelburg geboren”, vertelt zijn zus Ineke Walraven. “We waren een gezin met 7 kinderen. Toen Herman 10 jaar werd, ging hij bij De Trans in Nooitgedacht wonen. Dit heette toen nog huize Mariëncamp. Nu woont hij in Rolde. Herman ontvangt dus al 50 jaar zorg bij De Trans!”

Wat Herman kenmerkt, is zijn liefde voor grote voertuigen. Ineke: “Als Herman een vrachtwagen ziet, dan trekt zijn aandacht daar gelijk naartoe. Hij heeft op zijn kamer ook een kast met een verzameling van kleine vrachtwagens.”

De verjaardag en het jubileum werden op verschillende manieren gevierd. “Ik ging zelf bij Herman koffie drinken en een gebakje eten”, vertelt Ineke. “En op zijn groep koos Herman op zijn verjaardag het avondeten uit: barbecue, dat vindt hij heerlijk.” De begeleiders van Herman organiseerden ook een bijzondere verrassing. Hij kreeg een rondleiding bij de brandweerkazerne in Borger. Omdat Herman van grote voertuigen houdt, viel dit zeer goed bij hem in de smaak. Hij heeft van de rondleiding genoten. 

Afbeelding: Foto Herman Rook_verkleind