Geplaatst op: 27-1-2021

Eerste bewoners Stichting De Trans ontvangen coronavaccin

Stichting De Trans is gestart met het vaccineren van haar eerste bewoners tegen het coronavirus. In totaal ontvangen bijna 500 kwetsbare cliënten het vaccin. Vandaag zijn de cliënten die in de woonlocaties van De Trans in Nooitgedacht wonen aan de beurt. Morgen ontvangen bewoners van Emmen het vaccin, en vrijdag die van Vlagtwedde (inclusief nog een klein deel bewoners van Nooitgedacht en omstreken). Denys van Wijk was de eerste die zijn mouw mocht opstropen voor het vaccin. 

“Vanochtend om 8.30 uur was Denys aan de beurt”, vertelt zijn broer Wouter van Wijk. Wouter is ook lid van de cliëntenraad van De Trans en was bij de eerste vaccinaties aanwezig. “Denys was erg trots toen hij het vaccin kreeg! Voor mij als broer was dit een emotioneel moment. Daar was eindelijk die prik waar we op gewacht hadden. Ik kijk nu uit naar het moment dat we elkaar als familie weer een knuffel kunnen geven.”

Een belangrijke stap
De start van de vaccinaties is een belangrijke stap in het terugdringen van het coronavirus. “Corona heeft een grote impact op mensen met een verstandelijke beperking die bij ons in de locaties wonen”, vertelt directeur Arianne Poel. “Deze mensen zijn erg kwetsbaar. Daarom is het geweldig dat zij nu als eerste gevaccineerd worden. Hopelijk ontvangen ook snel onze andere cliënten en medewerkers hun uitnodiging om het vaccin te kunnen halen.”

Trots op teamwork 
De afgelopen dagen is er hard gewerkt om de vaccinaties van de bewoners te organiseren. “Heel indrukwekkend”, zegt Arianne. “Eerder deze week hielpen diverse medewerkers mee in een belronde om toestemming van onze cliënten en hun familie te krijgen voor de vaccinatie. Ondertussen toverde onze eigen Medische Dienst een sporthal om tot vaccinatiecentrum. Eén voor één komen groepen cliënten hier langs om hun vaccin te halen. Ik ben enorm trots op het teamwork dat bij De Trans wordt geleverd voor het welzijn van onze bewoners!”

Afbeelding: Foto Denys krijgt eerste vaccin_Facebook