Geplaatst op: 30-3-2017
Afbeelding: Visual-voor-FB-campagne_Aankondiging

Zorgorganisaties lanceren imagocampagne voor de gehandicaptenzorg: ‘Wij zoeken vanuit mogelijkheden denkers’

Een half jaar geleden heeft werkgeversorganisatie ZorgpleinNoord het signaal van werkgevers gekregen dat er krapte wordt ervaren in de gehandicaptenzorg in Noord-Nederland. De gehandicaptenzorg zoekt mensen voor de doelgroep met complexe problematiek.

Gehandicaptenzorg organisaties Novo, PromensCare, Nieuw Woelwijck, De Zijlen, De Trans, Vanboeijen en Talant geven aan dat er op lange termijn ook ‘een ander soort’ medewerker nodig is. De roep van zorg- en welzijnsorganisaties om aan voldoende goed personeel te komen wordt steeds groter, zeker omdat het aantal zorg- en welzijnsbehoeftigen steeds groter wordt.

Bijzonderwerk
Vrijdag 24 maart is de website www.bijzonderwerk.nl en de Facebook-pagina live gegaan. De gehandicaptenzorg zoekt: Alles uit de dag halers, verder dan mijn huidige baan kijkers, stevig in de schoenen staanders en vanuit mogelijkheden denkers. De gehandicaptenzorg heeft banen voor mensen met veel ervaring, maar ook voor pas afgestudeerden en mensen uit een andere sector. Pas afgestudeerden bieden we de kans om veel ervaring op te doen op verschillende plekken binnen deze afwisselende sector. Je hoeft je dus niet direct vast te leggen op een bepaalde baan of locatie. En voor de zij instromers bieden we leer-werktrajecten waarbij je naast je werk een opleiding krijgt; je hebt dus direct vanaf het begin een inkomen. Wil jij weten wat jouw mogelijkheden zijn? Ontdek wat de gehandicaptenzorg je te bieden heeft en kijk op www.bijzonderwerk.nl