Geplaatst op: 16-5-2022
Afbeelding: 1G8A0904-4

Jubileum Plantjesmarkt Het Tuinhuis ‘ouderwets’ gezellig

Zonnestralen, zowel in de lucht als rondlopend op de markt, ze waren overal tijdens de jubileumeditie op 11 mei van de Plantjesmarkt van Het Tuinhuis.

Voor het eerst sinds de coronamaatregelen kon de markt weer plaatsvinden. Dat het een gemis was, blijkt uit de lachende gezichten op de markt. Voor activiteitenbegeleider Jan Hulshof en de rest van het Tuinhuis team een groot succes. “We zijn heel tevreden over deze editie. Het is gezellig druk. Je ziet ook dat het meer is dan een markt. Iedereen vindt het leuk weer even samen te zijn.”

Veel planten en bloemen verkocht

Het is levendig op de Plantjesmarkt, kinderen laten zich schminken, voor de innerlijke mens zijn er hamburgers of ijsjes en genoeg tafels en stoeltjes om even bij te komen. Mensen struinen volop langs de veertig aanwezige marktkramen. Daar verkopen lokale ondernemers en dagbestedingsgroepen alles van borrelplanken tot aan bloempotten (komt goed van pas) of handgemaakte kazen (gewoon erg lekker). Van de sterren van de show, de bloemen en plantjes, zijn er aan het einde nog maar weinig over.

Zeg maar

Over sterren gesproken, niemand minder dan; Evert Baptist, ‘zeg maar’ wereldberoemd, in het noorden, staat op het podium. Dat Evert als geen ander een feestje weet te bouwen is duidelijk. Voor wie twijfelde, zijn de lachende en dansende cliënten van De Trans en bezoekers bewijs genoeg. Zoals het een ster van zijn formaat betaamt, neemt Evert ruim de tijd om met al zijn fans, al knuffelend, op de foto te gaan.

Grote trikes en nog grotere glimlachen

Naast de zangkunsten van Evert is er nog een ander geluid te horen: ronkende motoren. Het zijn opvallende verschijningen in de rustige wijk Nooitgedacht; stoere mannen en vrouwen met leren vesten, glimmende trikes en motoren. Indo Melati is een stichting die zich inzet voor ouderen in de zorg en kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking. De leden zijn op de plantjesmarkt aanwezig om aanwezigen te trakteren op een rondje op hun trikes. Dat valt duidelijk in de smaak, de hele dag zijn de zitjes in de glimmende trikes bezet. Samen trakteren ze Nooitgedacht op parade na parade. “Prachtig, die vrolijke blikken” volgens de aanwezige Indo Melati leden.

Feest voor iedereen

Activiteitenbegeleider Jan is dankbaar voor iedereen die deze dag mogelijk maakte. “Het is genieten, dit zijn voor iedereen bij Het Tuinhuis mooie momenten. Maar ook voor alle cliënten bij De Trans, onze collega’s en eigenlijk de hele organisatie. Iedereen bedankt voor de hulp, aanwezigheid en enthousiasme. Op naar volgend jaar, zet het maar alvast in de agenda, de tweede woensdag van mei 2023: Plantjesmarkt bij Het Tuinhuis!”

1G8A0844