Geplaatst op: 22-2-2021

Kerstwensboom Nooitgedacht laat bijna 100 wensen in vervulling gaan

Een tamboerijn voor een muzikale bewoner, wel 400 scoubidou touwtjes voor een creatieveling, of een loungeset voor buiten in de tuin. Bijna 100 wensen van cliënten van Stichting De Trans, die in de wijk Nooitgedacht wonen, werden door buurtbewoners vervuld. Dit waren wensen die in de maand december in een kerstwensboom opgehangen waren. 
 
Kerstwensboom
De kerstwensboom was een initiatief van inwoners van Nooitgedacht. Gemeente Aa en Hunze schonk de boom en in december werd deze in de wijk geplaatst. Cliënten die in de woonlocaties van De Trans in Nooitgedacht wonen, mochten hier hun wens in ophangen. 

Bijna 100 wensen in vervulling
“In de decembermaand vulde de kerstwensboom zich met allerlei wensen”, vertelt buurtbewoner Anja van Weezel. Anja is ook vrijwilliger bij De Trans en was bij de organisatie van de actie betrokken “Rond kerst verzamelde de Kerstman alle opgehangen briefjes. Hij was degene die ging kijken welke wensen in vervulling konden gaan”. Al snel kon hij veel wensen uit laten komen. Anja somt op: “Allerlei cadeaus konden we snel regelen, zoals viltstiften en een kleurboek, of een fiets. Maar ook grotere wensen konden we organiseren. Sommige moeten nog wel even wachten voordat ze in vervulling gaan, zoals een rondje rijden in de bus van FC Groningen. Helaas konden we uiteindelijk niet álle wensen vervullen, maar we zijn wel ontzettend trots dat we toch bijna 100 wensen uit konden laten komen.”

Sponsoren 
Anja legt uit: “Het was dankzij onze sponsoren dat we de wensen in vervulling konden laten gaan. Door hen werd maar liefst 800 euro bij elkaar gebracht. Hier waren we dolblij mee”. De wensen werden onder andere gesponsord door bewoners van Nooitgedacht, Hof van Saksen (Landal GreenParks B.V.), Aalbers Installatietechniek, Hornstra-Zethoven Woonplan Ontwikkeling B.V., Gemeente Aa en Hunze en Medisch Pedicure Tineke Eiten. 

De Trans is dankbaar voor deze bijzondere actie van de buurtbewoners. En de bewoners van onze woonlocaties in Nooitgedacht zijn erg blij dat hun wensen uit zijn gekomen! 

Afbeelding: 0007
0006