Geplaatst op: 17-3-2020
Afbeelding: coronavirus

Maatregelen Coronavirus binnen De Trans

In aansluiting op het landelijke beleid wil De Trans verspreiding van het Coronavirus voorkomen en de gezondheid van onze cliënten en medewerkers zoveel mogelijk beschermen. Daarom hebben we een aantal maatregelen genomen.

Reisbewegingen en dagbesteding
De Trans heeft besloten om alle (reis-)bewegingen van medewerkers, cliënten, bezoekers en overige contacten in eerste instantie tot 1 april aanstaande zoveel mogelijk te beperken. Dit betekent dat cliënten in de 7x24-uurszorg zoveel mogelijk op de eigen woning blijven en daar door een vast team van woonbegeleiders en dagbestedingsmedewerkers worden ondersteund. De dagbestedingslocaties zijn gesloten, ook voor cliënten die niet bij De Trans wonen. Bezoek aan de woningen wordt zoveel mogelijk beperkt. Mensen met verkoudheidsklachten of griepverschijnselen worden niet tot de woningen toegelaten.

Ambulante zorg
De ambulante zorg bij cliënten thuis gaat gewoon door, maar zoveel mogelijk telefonisch of via andere communicatiemiddelen.Bijeenkomsten met cliënten en mensen van buiten De Trans gaan niet door of worden verschoven naar een latere datum. Overleggen worden zoveel mogelijk telefonisch of met gebruikmaking van andere communicatiemiddelen gevoerd.

Veiligheid cliënten voorop
Dit zijn ingrijpende maatregelen voor cliënten, medewerkers en alle andere betrokkenen bij De Trans. De ernst van de situatie en de veiligheid van onze kwetsbare cliënten maken dit echter noodzakelijk. Samen willen we voorkomen dat het virus verder wordt verspreid. Hartelijk dank voor ieders medewerking en begrip.