Geplaatst op: 9-11-2020

Medewerkers Espria ontvangen zorgbonus in december

Zo’n kleine 16.000 medewerkers van de zorgbedrijven en bedrijfsonderdelen van Espria ontvangen in december de zorgbonus van €1000,- ook als de subsidie van VWS dan nog niet binnen is. 

Alle medewerkers die zich voor de zorg hebben ingezet tussen 1 maart en 1 september 2020 krijgen deze blijk van waardering*. Er wordt door Espria geen onderscheid gemaakt in het type functie van medewerkers, zo krijgen ook assistent begeleiders en schoonmakers de bonus. Ook krijgen zowel medewerkers in loondienst als medewerkers die zich bijvoorbeeld via een uitzendbureau of als zzp-er hebben ingezet deze bonus. 

De overheid heeft deze bonusregeling in het leven geroepen als dank voor alle extra inspanningen die mensen in de zorg in de Corona-periode 1 maart tot 1 september hebben geleverd. Bestuursvoorzitter John Kauffeld: “We doen er alles aan om de regeling zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren. Daarom financieren we de bonus voor: we betalen deze in december uit, ook als we het geld pas later van de overheid krijgen. We vinden dat nog dit jaar deze blijk van waardering uitgekeerd moet worden. Alle medewerkers verdienen deze waardering voor de geweldige prestaties die in de afgelopen periode zijn geleverd in de zorg voor cliënten en patiënten, de aandacht voor hun naasten, de steun aan collega’s en de continuïteit van zorg. Met trots en grote waardering zien we dat iedereen er alles aan doet om goede zorg te blijven bieden én er als collega’s voor elkaar te zijn.” 


*Espria keert de zorgbonus niet uit als een medewerker de bonus niet wenst te ontvangen of wanneer één van onderstaande situaties van toepassing is – zoals beschreven in de subsidieregeling van VWS:

  • niet gewerkt in de periode 1 maart – 1 september 2020
  • gewerkt als stagiair(e)s of vrijwilliger 
  • jaarloon boven twee keer modaal 
  • uurtarief (bijv. voor uitzendkrachten en zzp-ers) boven de in de regeling vastgestelde maximale tarieven