Geplaatst op: 3-11-2016


Vanmorgen is dagbestedingslocatie Onder de Wiekslag in Klazienaveen ontruimd. Omstreeks kwart voor negen rukten de hulpdiensten uit naar het pand van De Trans. Dit nadat er een vreemde lucht zou zijn waargenomen en enkele cliënten en medewerkers misselijk waren geworden. Ze zijn door het ambulancepersoneel onderzocht maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De politie had de omgeving rondom het ontruimde pand afgezet met linten. De brandweer heeft enkele luchtmonsters genomen die in een laboratorium zullen worden onderzocht. Cliënten en medewerkers zijn vandaag uitgeweken naar een andere locatie en betrekken het pand pas weer, wanneer er duidelijkheid is over de oorzaak van de vreemde lucht. Familieleden en betrokkenen van cliënten zijn geïnformeerd.

Woensdag 2 november zijn cliënten en medewerkers ook al eerder naar huis gegaan, nadat enkele mensen misselijk werden. Men dacht toen dat de oorzaak een slecht werkende riolering was. Vanmiddag wordt verder gesproken over de te nemen stappen.

Mochten familieleden of betrokkenen van cliënten vragen hebben, dan kunnen ze contact opnemen met hun contactpersoon binnen De Trans. Vragen vanuit de pers worden beantwoord door Elisa Eggink (woordvoerder), telefoon (06) 10 90 69 60.