Geplaatst op: 14-6-2016
Afbeelding: 2016-06-08 11.50.23

Een High Tea maken en darten


Het Alfa-college in Hoogeveen is één van de locaties waar op 8 juni een activiteit heeft plaats gevonden in het kader van de Prokkelweek. Een week waarin ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking centraal staan. Laagdrempelig en gezellig zijn de kenmerken van de activiteiten die in Hoogeveen georganiseerd worden. Stichting De Trans is de initiator van deze ontmoetingen.

Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 juni was het Nationale Prokkelweek. In deze week ontmoeten mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar tijdens prikkelende ontmoetingen. Duizenden mensen met een verstandelijke beperking lopen een dag stage in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ook op scholen, in wijken, buurten en bij verenigingen komen mensen met en zonder beperking samen. Om met elkaar te sporten, te zingen, te koken, te eten of een les te volgen. Samen iets doen om elkaar beter te leren kennen, dat is waar het in de Prokkeklweek om draait!

Prokkel
De Prokkelorganisatie wil aandacht vragen voor de integratie en participatie van mensen met een verstandelijke beperking. Eén week per jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. In Hoogeveen deden het Alfa-college en Dartvereniging 'Westersluis' dit jaar actief mee. Een groep cliënten ging prokkelen met studenten van het Alfa-college en maakten gezamenlijk een overheerlijke High Tea. De dartgroep van De Trans en Vanboeijen ging dit jaar voor de vierde keer op rij de strijd aan met de Darters van dartvereniging Westersluis.

Klik op de foto's om deze te vergroten.

2016-06-08 11.55.09
2016-06-08 21.02.46