Geplaatst op: 4-10-2016
Afbeelding: special-groupsactiviteiten
Foto: activecues.com

Tovertafel voor De Trans


De Trans doet deze maand mee met de Rabobank Clubkas Campagne! De Trans heeft een aanvraag ingediend voor de aanschaf van een Tovertafel. Bent u lid van de Rabobank Assen of Noord-Drenthe dan heeft u een stemkaart van de Rabobank ontvangen. Op deze stemkaart staat een unieke persoonlijke code waarmee u drie stemmen kunt uitbrengen. Maximaal twee stemmen mogen aan dezelfde club gegeven worden.Vanaf dinsdag 4 oktober tot en met maandag 17 oktober kunnen alle leden van Rabobank Assen en Noord-Drenthe hun stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs die deelnemen aan de Rabobank Clubkas Campagne. Stemt u op Tovertafel van De Trans? Kijk dan snel op https://www.mijnbankenik.nl/assen-nd/clubkascampagne?

De Tovertafel is een systeem waarbij een projector beelden op een tafeloppervlak presenteert. Deze beelden bewegen en stimuleren zo interactie en beweging bij mensen met een beperking. De Tovertafel is ontwikkeld voor oudere mensen met dementie. Na deze lancering kregen de ontwikkelaars vaak de vraag of ze iets soortgelijks konden ontwikkelen voor mensen met een verstandelijke beperking. In een nieuw ontwikkeltrajectzijn er speciale spellen ontworpen voor deze doelgroep. Deze zijn vervolgens uitgebreid getest met cliënten en medewerkers van Stichting Philadelphia Zorg. De unieke Tovertafel UP-spellen zijn uitdagend en prikkelend en stimuleren de cliënten om samen te spelen. De spellen zijn geschikt als zelfstandige activiteit én als gezellige en actieve groepservaring.

In september vond een demonstratie van de Tovertafel bij De Trans in Nooitgedacht plaats. Begeleiders waren onder de indruk van de effecten en de gebruiksvriendelijkheid, maar veel belangrijker: bewoners waren enthousiast! Wilt u meer weten over een Tovertafel, klik dan hier.