Geplaatst op: 22-1-2021

Stichting De Trans Full Partner van Stichting Prokkel

Stichting De Trans heeft zich als Full Partner aangesloten bij Stichting Prokkel. Als partner kan De Trans Prokkelactiviteiten inzetten als laagdrempelige manier om mensen met een beperking te verbinden met anderen in de samenleving. Prokkelen biedt een manier om makkelijker aan speciale wensen en behoeften van cliënten tegemoet te kunnen komen. En het biedt cliënten een manier om zichzelf nog verder te kunnen ontwikkelen.

Afbeelding: Prokkel logo heel roze   tekst

Prokkelen  
Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting. Een ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking en iemand zonder. Dat kan tussen twee mensen zijn, maar ook in een groep. Iedereen kan mee doen en het kan overal plaatsvinden. De activiteit kan van alles zijn; samen iets doen, sporten, muziek maken of eten. Bij Prokkelen draait het om de ontmoeting. Ieder jaar is er ook een Prokkelweek. In 2021 is deze week van maandag 7 juni t/m zaterdag 12 juni. Tijdens deze week wordt iedereen in Nederland opgeroepen om mee te Prokkelen. 

Full Partners
De Prokkelweek wordt mede mogelijk dankzij de Full Partners van Stichting Prokkel, waarvan De Trans er nu één geworden is. De Full Partners versterken en delen met elkaar hun goede ervaringen op het terrein van zichtbaarheid van mensen met een verstandelijke beperking. En de partners gebruiken de Prokkelweek als laagdrempelig instrument voor het realiseren van een (meer) inclusieve samenleving.

Meer weten over Prokkel? 
Wilt u meer weten over Prokkel? U kunt informatie vinden op de website van Stichting Prokkel