Geplaatst op: 19-5-2022

Univé bij de Plantjemarkt

Tijdens de Plantjesmarkt bij Het Tuinhuis werden veel plantjes verkocht. Maar er waren meer mooie dingen gaande. Medewerkers van Univé Noord-Nederland afdeling schade waren aanwezig met een gesponsorde ijscofiets en om samen met cliënten de markt te bezoeken.

Sinds een aantal jaar heeft de organisatie een fijne verbinding met De Trans. Waarbij regelmatig Univé collega’s vrijwillig bij De Trans helpen. Tijdens de Plantjesmarkt waren zijn op verschillende manieren actief. Zo sponsorden zij een ijscofiets waar iedereen op de zonnige dag een lekker ijsje kon halen.

Op de Plantjesmarkt maakten ook 12 Univé medewerkers kennis met De Trans. Zij werden allemaal gekoppeld aan een aantal dagbestedingsgroepen om samen de markt te verkennen. Vooral voor rolstoelgebonden cliënten een hele fijne samenwerking. Deze cliënten zijn vaak gebaat bij een 1-op-1 moment. Mede door de inzet van deze vrijwilligers werden zij extra in het zonnetje gezet en konden ook zij genieten van een bezoek aan de markt. Ook voor de begeleiders gaf het een kans om met de hele groep een mooie dag te hebben.

Al tijdens de wandeling zag je de cliënten genieten. Tijdens de markt werden alle zintuigen geprikkeld, aandacht, sfeer, gezelligheid en lekkernijen een echte verwennerij. Niet alleen voor de cliënten maar ook voor de medewerkers van Univé. Zij gaven aan dat ze het een waardevolle activiteit vonden en hadden alleen maar meer respect voor het harde werk van al onze collega’s. Twee van hen overwegen zelfs om vaste vrijwilliger te worden bij De Trans.