Geplaatst op: 23-3-2020
Afbeelding: coronavirus

Tijdelijk geen bezoekers meer op woningen

Om de verspreiding van het coronavirus verder tegen te gaan, heeft De Trans besloten om per 23 maart geen bezoekers meer toe te laten op de woningen. Wij volgen hiermee de richtlijnen van de overheid (en het RIVM) en stellen hiermee de gezondheid en veiligheid van onze cliënten en medewerkers voorop.

Ingrijpend besluit
Het sluiten van de woningen is ingrijpend voor onze cliënten, omdat zij niet langer bezoek kunnen ontvangen van hun ouders en of familie. Maar ook voor de familie is dit een verstrekkend besluit. Dit realiseren we ons heel goed en leven met iedereen mee. Cliënten, familie en verwanten en onze medewerkers zijn over het besluit ingelicht. De dagbestedingslocaties waren al gesloten. Dagbesteding wordt nu zoveel mogelijk in de woningen geboden. Onze cliënten mogen binnen de locatie/woning naar buiten toe.

Veiligheid cliënten én zorgpersoneel voorop
Onze zorgen over de verspreiding van het coronavirus maakt dit besluit noodzakelijk. Onze cliënten zijn kwetsbaar en onze medewerkers hebben we juist nu heel hard nodig. Ze leveren fantastisch werk in deze uitdagende tijd. De Trans zet alles op alles om besmetting te voorkomen en hanteert thuis en op het werk de duidelijke gedragsregels en hygiënevoorschriften. Zo zorgen we er samen voor dat het virus niet verder wordt verspreid. Helpt u mee?

Duur maatregel
De maatregel duurt in ieder geval tot en met 6 april. Daarna wordt er gekeken of dit toereikend is of niet. De Trans volgt hierbij nauwlettend de ontwikkelingen en de besluitvorming van ons kabinet. Houd het nieuws op onze website in de gaten.