Geplaatst op: 15-12-2016

Hierbij een laatste stand van zaken over het norovirus. De cliënten in Emmen zijn opgeknapt en zijn woensdag weer naar de dagbesteding gegaan. In Nooitgedacht lijkt alles ook weer rustig, cliënten zijn vanaf maandag (op 1 cliënt na) weer naar dagbesteding. Er is een andere locatie in Nootigedacht nu gesloten, omdat meerdere personen te maken hebben met klachten van braken of diarree. Inmiddels is duidelijk geworden dat het hier gaat om het norovirus. De woning blijft de komende dagen dicht. Verder hebben we enkele losse meldingen ontvangen van cliënten en medewerkers met klachten van braken of diarree.   

Onder meer de volgende hygiëne-maatregelen zijn van kracht:

  • Beperk zoveel mogelijk het bezoek.
  • Medewerkers met braken en/of diarree vragen wij om thuis te blijven (naar huis te gaan), als ze 24 uur klachtenvrij zijn (geen diarree en/of braken) dan mogen ze hun werkzaamheden weer hervatten; mits goede hand- en toilethygiëne wordt toegepast.
  • Medewerker van facilitaire diensten leveren materialen af bij de ingang van de afdeling, de materialen worden door de medewerkers van de afdeling verder verspreid.
  • Wanneer cliënten of medewerkers 24 uur klachtenvrij zijn (geen diarree en/of braken) dan mogen ze hun normale activiteiten/werk weer hervatten; mits goede hand- en toilethygiëne wordt toegepast.