Geplaatst op: 10-10-2022

Wonen bij ons? We hebben beschikbare woningen

Bij De Trans hebben wij regelmatig beschikbare woningen. Ben jij op zoek naar een mooie woonplek? Lees hier of wij een woning hebben die bij jou past.

Afbeelding: Brandgans

Brandgans 4 & 5

Midden in de woonwijk de Rietlanden staat de Brandgans. Een twee onder 1 kapwoning (aaneen geschakeld). Beide kanten zijn toegankelijk via een tussendeur. De bewoners maken gebruik van de woonwijk en de daarin gelegen sociale activiteiten. Dit kan geheel zelfstandig of met behulp van begeleiding of een vrijwilliger.

De woning is rolstoel toegankelijk (alleen de beneden verdieping) De begeleiding is ten tijde dat de cliënten aanwezig zijn in beeld. De slaapkamers zijn voorzien van een wastafel. Er zijn vier badkamers aanwezig waarvan twee met een badkuip. De tuin is verdeeld over beide woningen, maar wel vrij toegankelijk. Naast de woning is een grote speelweide. Iedere bewoner op de Brandgans maakt gebruik van dagbesteding. Tussen 10.00 uur en 15.15 uur is de woning leeg en is er geen begeleiding aanwezig. Op de Brandgans heeft elke bewoner ondersteuning nodig op het gebied van adl. Begeleiding is er op gericht te ondersteunen in de ontwikkeling, stabilisatie of behandeling van de cliënt.

Ook worden bewoners ondersteund in hun sociale netwerk. Het onderhouden van bestaande contacten en het aangaan van nieuwe contacten staan centraal op de woning. Veel bewoners gaan naar activiteiten buiten de woning. Bijvoorbeeld zwemmen in het nabijgelegen zwembad, atletiek, wandelen dansen, zangles of kookles in de omgeving.

Op de Brandgans is er in de nacht altijd een medewerker aanwezig. Deze medewerker slaapt op de hiervoor ingerichte ruimte. Bewoners kunnen door middel van een alarm knop in nood situaties de aanwezige medewerker oproepen. Om in aanmerking te komen heb je minimaal een ZZP5 indicatie nodig. 

Wischmei 7-13

Locatie Wischmei 7-13 van de Trans bevindt zich in een gezellig dorp te midden van rust, ruimte en natuurschoon.

Het dorp Vlagtwedde heeft een redelijk uitgebreid winkelbestand. Het gebouw De Wischmei bestaat uit 16 appartementen met diverse afmetingen en diverse mogelijkheden. Er zijn overdag 2 diensten aanwezig en in de avond 3. Er is 1 slaapdienst aanwezig voor de nacht. Dagbesteding vindt plaats op de groep, buiten Vlagtwedde en in Vlagtwedde. Er zijn verschillende mogelijkheden m.b.t. dagbesteding, zoals koffie schenken, houtbewerking, demontage, knutselen.

Afbeelding: PL_2

Parklaan 2

Ook wonen met begeleiding in de groene wijk Nooitgedacht? We hebben een ruime kamer beschikbaar in een van onze woningen aan de Parklaan.

De woonplek is bedoeld voor ouderen met een verstandelijke beperking die overdag begeleiding nodig hebben bij dagelijkse handelingen (vanaf ZZP6). Onze nachtzorg zorgt ervoor dat je ook ’s nachts veilig en vertrouwd bij ons woont. Je deelt een huiskamer en keuken en hebt een eigen slaapkamer. Er is een lift en de woning is geschikt voor wanneer je een rolstoel hebt. De woning staat in een prikkelarme omgeving en heeft een mooie tuin. Er is vrij uitzicht op een vijver en het naastgelegen bos. Daarnaast kun je gebruik maken van voorzieningen als: dagbesteding, zwembad fysio en een medische dienst. Allemaal op loopafstand van de woning.

Leeuwerikenveld 3a

Aan de rand van de woonwijk, te midden van andere locaties van de Trans bevindt zich de woning Leeuwerikenveld 3a. De woonplek is bedoeld voor ouderen met een verstandelijke beperking die overdag begeleiding nodig hebben bij dagelijkse handelingen (vanaf ZZP5).

Onze nachtzorg zorgt ervoor dat je ook ’s nachts veilig en vertrouwd bij ons woont. Op Leeuwerikenveld 3a hebben we een zit-/slaapkamer meteigen keuken beschikbaar. De zit-/slaapkamer bevindt zich op de eerste verdieping welke te bereiken is met een vaste trap. De badkamer deel je met 3 bewoners. Om de woning is een prachtige omheinde tuin met beplanting en fruitbomen die gedeeld wordtmet alle bewoners. Er is voldoende ruimte om te zitten. De bejegening van cliënten is gebaseerd op de uitgangspunten van het denkmodel van Triple-C en de methodiek Urlings. Om in aanmerking te komen heb je minimaal een ZZP5 indicatie nodig. 

Stroetenweg 39

Binnen de groene wijk Nooitgedacht bevindt zich De Nieuwe Havens. Een prachtige locatie gebouwd in 2019, geschikt voor cliënten met een EMVB. Nummer 39 bestaat uit een boven en beneden verdieping.

Op elke etage wonen 12 cliënten. Er zijn 2 woonkamers waar elk  maximaal 6 bewoners  gebruik van maken. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer met badkamer en indien nodig  een tillift aan het plafond. De woning is rolstoeltoegankelijk. Een  woning waarin 24-uurs begeleiding aanwezig is (in de nacht niet continu maar een nachtdienst die rondes over de woning loopt). Op Stroetenweg 39  heeft elke bewoner ondersteuning nodig op het gebied van adl. Begeleiding is er op gericht te ondersteunen op stabilisatie. De bejegening van cliënten is gebaseerd op de uitgangspunten van het denkmodel van Triple-C en  de methodiek. Wanneer je woont op Stroetenweg 39 kun je gebruik maken van voorzieningen als: dagbesteding, zwembad fysio en een medische dienst. Allemaal op loopafstand van de woning. Om in aanmerking te komen heb je minimaal een ZZP6 indicatie nodig. 

Leeuwerikenveld 7

Aan de rand van de woonwijk de Rietlanden in Emmen staat een vrijstaand woonhuis met verdieping. De woning is opgesplitst in twee groepen, 7A en 7B.

De woning is rolstoel toegankelijk (alleen de benedenverdieping) De woning is rolstoeltoegankelijk. Een  woning waarin 24-uurs begeleiding aanwezig is (in de nacht niet continu maar een nachtdienst die rondes over de woning loopt) Entrée, Keuken en tuin worden gedeeld. Clienten hebben, full-time en/of part-time dagbesteding binnen en buiten het Leeuwerikenveld. De begeleiding  is gericht  op  het bieden van structuur. Een begeleidingsstijl die consequent en duidelijk is, maar waar ook ruimte is voor gezelligheid en humor. De bejegening van cliënten is gebaseerd op de uitgangspunten van het denkmodel van Triple-C . Om in aanmerking te komen heb je minimaal een ZZP4 indicatie nodig.

Boslaan 2

Boslaan 2 zijn identieke woningen. Deze woningen liggen aan de rand van de woonwijk Nooitgedacht, 5 minuten vanaf het centrum van Rolde.

In iedere woning wonen 5 mensen, met ieder zijn/haar eigen zit/slaapkamer op de begane grond.  Je kunt je terugtrekken in je eigen zit/slaapkamer, maar er wordt over het algemeen veel gebruik gemaakt van de gezellige gezamenlijke woonkamer en keuken. Bij de woningen is een grote omheinde tuin, met gezellige zitjes en er is Domotica  aanwezig. De woningen zijn rolstoeltoegankelijk.

De Trans in Nooitgedacht biedt vele faciliteiten zoals; de dagbesteding, het medisch centrum, nachtzorg, zwembad, sportzaal, kinderboerderij en vrijetijdsbesteding. De mensen die op dit moment in de woning wonen zijn over het algemeen allemaal ouder en hebben een zeer ernstige tot matig verstandelijke beperking. Om in deze woning te kunnen wonen, moet je minimaal  in het bezit zijn van een ZZP 5.
 

Leeuwerikenveld 13

Aan de rand van de woonwijk Rietlanden in Emmen, te midden van andere locaties van de Trans, bevindt zich de woning Leeuwerikenveld 13.
In deze woning wonen 12 mensen met een ernstig meervoudige beperking. 


Iedereen heeft een eigen kamer waar je je kunt terug trekken, maar er wordt over het algemeen gebruik gemaakt van de gezamenlijke woonkamer. Er zijn fijne gezamenlijke momenten zoals koffie drinken, maaltijden en ontspanning. We sluiten aan bij de mogelijkheden en behoefte van de bewoner.

De woning is volledig rolstoel toegankelijk en alle nodige Domotica  is aanwezig. De woning is verdeeld in twee identieke woonruimtes, van elkaar gescheiden door de gezamenlijke keuken. Elke woning heeft een eigen woonkamer en een gang met 6 kamers en 2 badkamers. Elke kamer heeft een eigen wastafel en ingebouwde kast

Er is één grote badkamer aanwezig met een douche brancard, douche, hoog/laag bad, toilet, en plafond lift. De andere grote badkamer beschikt over een vast bad, toilet, douche en douchestoel. De kleine badkamers hebben een toilet en een douche. 

Er is een gezellige, ruime, volledig omheinde tuin, met ingegraven trampoline, verschillende overkapte zitjes en ook een schommel. Er wordt gebruik gemaakt van de faciliteiten van de Trans die er op het Leeuwerikenveld aanwezig zijn, zoals: Activiteitencentrum, medische dienst, nachtzorg, sportzaal, zwembad etc. Om in aanmerking te komen heb je minimaal een ZZP 5 indicatie nodig.
 

Parklaan 6

Parklaan 6 is een woning, gelokaliseerd in de wijk ‘’Nooitgedacht’’. De woning is gelegen aan een doodlopende weg aan de rand van de wijk waar geen snelverkeer langskomt.

Het is wel mogelijk om voor de woning te wandelen en te fietsen. Er is vrij uitzicht vanuit de locatie op de vijver en het naastliggende bos. De afstand tot aan dagbesteding, het zwembad en de oefenzaal is ongeveer 5 minuten. Het nabij gelegen dorp Rolde ligt op 5 minuten rijden. Parklaan 6 heeft een boven, - en benedenverdieping met elk 4 slaapkamers. De locatie wordt gedeeld met Parklaan 2, wat inhoud dat er sprake is van een gezamenlijk washok, personeelstoilet en lift/trap naar boven. Er is per 2 cliënten een gezamenlijke badkamer met douche en toilet. De woonkamer is overzichtelijk en met een keuken die op slot kan. In de woonkamer is er voor cliënten een mogelijkheid om zich op een rustigere plek terug te trekken. De woning is vrij rolstoeltoegankelijk en er is een ruime tuin aanwezig met schommel, zandbak en een ruime zitgelegenheid. Er is van 07.00 tot 22.30 uur begeleiding aanwezig, op enkele momenten 1 begeleider, op veel momenten 2 begeleiders. Daarnaast is er altijd een begeleider op Parklaan 2 aanwezig, indien er een assistent begeleider op Parklaan 6 werkt. Voor de nacht; zie omschrijving nachtsituatie. Er is geen sprake van 1 op 1 begeleiding. De deuren naar buiten en andere ruimtes zijn gesloten maar kunnen, op verzoek van cliënten, door begeleiders worden geopend. Om in aanmerking te komen heb je minimaal een ZZP5 indicatie nodig. 

Kom je bij ons wonen?

We komen graag met je in contact! Dan bekijken we samen of je voorkeurswoning ook een juiste match is voor jouw situatie. Stuur een e-mail naar clientbemiddeling@detrans.nl of neem telefonisch contact op via 0592 247 476 (er volgt een keuzemenu, zodat je direct de juiste persoon aan de lijn krijgt)

Of vul ons formulier hieronder in en wij nemen contact met je op!