Afbeelding: foto Tatjana in Spar

Bedrijf aan het woord over Begeleid werken

Henri Kroeze, bedrijfsleider van de Spar in Zwartemeer, waar Tatjana voor Begeleid werken aan de slag is, vertelt over zijn ervaring met Begeleid Werken.


Sinds april 2016 is Tatjana werkzaam binnen ons bedrijf, ze heeft taken die ze gedurende de dag in haar eigen tempo kan vervullen. Tatjana helpt bij het bijvullen van de vakken en ze loopt met een collega  mee om displays op te stellen. Verder helpt ze met de koeling in te delen, met vegen en opruimen van verpakkingsmaterialen en deze van de winkelvloer te verwijderen.

Ze werkt meestal samen met haar begeleidster op de werkvloer. Dat is Gea. Het klikt goed tussen de dames. Bij wat grotere  problemen wordt de jobcoach erbij gehaald, ook om het gevaar van overbelasting van Tatjana,  goed in de gaten te houden. Tatjana kan door de ziekte von Recklinghausenfysiek bepaalde dingen niet doen, zoals bijvoorbeeld zwaar tillen.  Tatjana moet dit zelf ook aangeven, maar wij als Spar houden er zeker rekening mee en remmen haar af, dit ook in overleg met de jobcoach. Tatjana weet dat ze aan anderen hulp kan vragen en collega’s zorgen goed voor haar. De sfeer in deze Spar is erg ontspannen en collegiaal. We zijn één team hier bij de Spar, iedereen hoort erbij!

De samenwerking met Begeleid Werken bevalt ons heel goed. In het begin vonden we het wel spannend, maar we zijn goed begeleid door de jobcoach. We hebben goede afspraken gemaakt ver bijvoorbeeld  taken, werktijden, de werkdruk voor Tatjana, en dat werkt prima. Verder zijn er regelmatig bezoekjes en evaluatie. Zolang het voor Tatjana fysiek is op te brengen, blijft ze natuurlijk gewoon bij ons actief. Het is natuurlijk belangrijk dat ze het kan volhouden. We zullen rekening blijven houden met haar wisselende tempo en fysieke beperkingen. Ook zal ze geen werkdruk moeten ervaren, dat werkt niet goed voor haar. Plezier in haar bezigheden staat voorop!

En wat vindt Tatjana zelf?
Ze reageert trots: "Ik vind het hier super leuk, ik voel me op mijn plek en kan het met iedereen goed vinden. Het is ook fijn dat ze op me letten!"