Begeleid wonen in de wijk Nooitgedacht
Foto: begeleid wonen in de woning in Nooitgedacht

Begeleid wonen met 24-uurs ondersteuning bij De Trans

De Trans biedt vanuit haar begeleid wonen programma mensen met een verstandelijke beperking begeleiding en zorg in een vertrouwde leef- en woonomgeving. Wij bieden een thuis waar zij dag en nacht ondersteuning krijgen – samen met andere volwassenen in soortgelijke situaties.

Begeleid wonen in één van onze woonlocaties staat voor een vertrouwde omgeving waar cliënten naar eigen wensen en mogelijkheden kunnen wonen en leven. De woningen zijn aangepast en comfortabel ingericht voor begeleid wonen. Iedere cliënt heeft zijn eigen kamer binnen onze woonomgeving. Tevens zijn er gemeenschappelijke ruimtes zoals een woonkamer, keuken en wasruimte.

Ook begeleid wonen met de juiste autisme begeleiding

Bij begeleid wonen voor mensen met autisme zijn twee dingen heel belangrijk: een geschikte, veilige en vertrouwde woonomgeving en de juiste specialistische begeleiding. De Trans kan hierin faciliteren: via ons begeleid wonen programma kunnen mensen met autisme begeleiding en zorg krijgen in hun woon- en leefomgeving.

Wij gaan op zoek naar de geschikte woonomgeving van de cliënt waar deze zich vertrouwt voelt. De Trans biedt vanuit deze woonomgeving de benodigde zorg en ondersteuning om het leven – en deelnemen aan de maatschappij – ook voor mensen met een vorm van autisme maximaal mogelijk te maken. Met deze autisme begeleiding op maat, in combinatie met de vertrouwde woonomgeving, leren wij mensen met autisme hun beperking te begrijpen en helpen wij ze om er goed mee te leren leven.

Diverse locaties voor begeleid wonen

De Trans heeft diverse woonlocaties voor begeleid wonen in Drenthe en Zuidoost-Groningen. Hier kunnen volwassenen met een verstandelijke beperking of autisme begeleiding en ondersteuning krijgen. Hiervoor is een Wlz-indicatie '24-uurs zorg' nodig.

De Trans heeft woningen beschikbaar in Rolde, Nooitgedacht, Emmen, Grollo, Veendam, Vlagtwedde, Tweede Exloërmond en Veendam.

Klik hier voor een overzicht met zoekmogelijkheden van de woonlocaties.

Meer weten over wonen bij De Trans?

Wilt u meer weten over een woonplek bij De Trans? Klik hier voor de contactgegevens van onze zorgbemiddelaar.