Activiteitencentrum LV10

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-mvbicon-evb

De locatie
Het activiteitencentrum is gelegen in woonwijk De Rietlanden, op loopafstand van een winkelcentrum en recreatiegebied De Rietplas.

De faciliteiten
Het gebouw omvat vier grote groepsruimtes die goed toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers. Er kan gebruik worden gemaakt van de nabij gelegen sporthal en het overdekte zwembad. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
Gemiddeld bezoeken ongeveer 35 personen met een verstandelijke beperking het activiteitencentrum. Het betreft een combinatie van mensen met een intensieve begeleidingsvraag en personen die voldoende weerbaar zijn. Er zijn vier zorgvuldig samengestelde groepen actief in het gebouw.

De begeleiding
De begeleiders hebben een agogische opleiding en zijn gespecialiseerd in het omgaan met personen met zogenoemd moeilijk verstaanbaar gedrag door bijvoorbeeld een autisme spectrum stoornis. Hun aandacht is gericht op het realiseren van een voorspelbare
leefwereld, waarin de deelnemers zich veilig en begrepen voelen. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders. Er wordt gewerkt vanuit de Triple-C visie: ‘Bouwen aan vertrouwen’.

De activiteiten
De activiteiten omvatten onder meer het verwerken van (oud) papier, folders vouwen en rondbrengen in de wijk en het ophalen van oud papier. Daarnaast worden services verleend als boodschappen doen, assemblagewerk en nog veel meer. Ook is er veel aandacht voor sport en ontspanning. De locatie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 16.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen