Activiteitencentrum LV8, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-lvbicon-mvbicon-evbicon-mb

De locatie
Het activiteitencentrum is gelegen in de wijk De Rietlanden in Emmen, op loopafstand van het winkelcentrum en recreatiegebied De Rietplas.

De faciliteiten
Op het terrein bevinden zich een sporthal en een overdekt zwembad. Het rolstoel toegankelijke gebouw is voorzien van een plafond tilsysteem en er is onder meer een snoezelruimte ingericht. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
Het activiteitencentrum is bij uitstek geschikt voor personen met een meervoudige beperking. Op dit moment zijn er zes verschillende groepen actief in het centrum, waaronder één ouderengroep.

De begeleiding
De begeleiders hebben een agogische of verzorgende/verpleegkundige opleiding. De medewerkers zijn onder meer geschoold in de methode ‘Ervaar het maar’ en de ‘Methode Urlings’. De begeleiding is vooral gericht op sfeer en beleving. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders.

De activiteiten
De deelnemers hier zijn nagenoeg volledig afhankelijk van de begeleiders. De activiteiten kennen vooral een ontspannend en belevingsgericht karakter. Denk aan snoezelen, wandelen, zwemmen, koken, muziek, rolstoeldansen, knutselen en diverse andere (sensopatische) activiteiten.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen