Ambulante dagbesteding LV12

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-mvbicon-evbicon-mb

De locatie
De activiteiten vinden plaats in een ruime woning gevestigd aan het Leeuwerikenveld in Emmen, in de rustige woonwijk de Rietlanden. Op loopafstand bevinden zich een winkelcentrum en de Rietplas waar men prachtige wandelingen kan maken.

De faciliteiten
De deelnemers kunnen gebruik maken van de faciliteiten in het aangrenzende activiteiten centrum, de sporthal, of het zwembad. In het activiteitencentrum is bijvoorbeeld een snoezelruimte ingericht. Ook is hier een rolstoeltoegankelijk personenbusje op afspraak beschikbaar.

De deelnemers
De deelnemers zijn personen met (ernstige) meervoudige beperkingen. Sommigen hebben een sterk verminderde conditie, of zijn niet in staat volle dagbesteding te ontvangen. Rust en individuele aandacht zijn hier van groot belang.

De begeleiding
De begeleiders hebben een agogische en/of verzorgende opleiding. Ze bieden de deelnemers een zo prettig mogelijke invulling van de dag. Daarbij is sprake van zowel een groepsgerichte als individueel gerichte aanpak.

De activiteiten
Er vinden in de woning belevingsactiviteiten plaats. Sensopathisch spel is een belangrijk onderdeel. Er is een mooie balans van actie en rust ingebracht. In de ochtend vinden wat intensievere activiteiten plaats, zoals rolstoeldansen of zwemmen. In de middag is vooral aandacht voor ontspanning en individuele interesses.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen