Artterra, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-lvbicon-mvb

De locatie
Het pand is gelegen op een industrieterrein in de wijk Bargermeer bij Emmen.

De faciliteiten
Het betreft een zeer ruim pand dat volledig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. Er is voorzien in een rolstoeltoilet en doucheruimte. Ook is een kantine ingericht voor het nuttigen van de lunch. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
De deelnemers zijn personen met een matige tot lichte verstandelijke beperking en soms bijkomende problematiek.

De begeleiding
Er zijn in dit pand drie arbeidsmatige groepen actief: de Nerf, BW Copy en Artterra. Elke groep heeft minimaal twee agogisch geschoolde begeleiders. De begeleiding is gericht op de individuele ondersteuningsbehoefte van de deelnemers. Ook in het productieproces en het bedienen van de klanten worden de deelnemers ondersteund.

De activiteiten
Binnen Artterra zijn de werkzaamheden vooral gericht op de productie van gebruiks- en siervoorwerpen uit aardewerk. Alle handelingen in het productieproces van keramiek komen hierbij aan de orde. Van kneden tot glazuren en afbakken, inclusief het gebruik van de verschillende machines en gereedschappen. De producten worden verkocht aan particulieren en winkels. Het atelier is op werkdagen geopend van 8.30 tot 15.30 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl.

Download de PDF hier.

Contact Printen