Benjamini, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-lvbicon-mvb

De locatie
Benjamini is ondergebracht op een unieke locatie. Het is gevestigd in een oude boerderij, midden in de wijk Noordbarge in Emmen.

De faciliteiten
De Boerderij is gelegen nabij supermarkten en winkels. Het gebouw kenmerkt zich door toegankelijkheid. Letterlijk: het heeft vier ingangen en figuurlijk: iedereen is welkom voor een praatje of om de producten te bekijken. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien. Er is ook een bushalte op loopafstand.

De deelnemers
In De Boerderij zijn twee groepen actief: De Boerderijgroep en Benjamini. Binnen Benjamini werken 15 vrouwen met een matige tot lichte verstandelijke beperking en van uiteenlopende leeftijd. Bij sommigen is sprake van bijkomende problematiek.

De begeleiding
De begeleiders hebben een agogische opleiding en de begeleiding is zo veel mogelijk gericht op ondersteuning in de werkzaamheden en het uitbouwen van sociale vaardigheden en zelfstandigheid. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders.

De activiteiten
Benjamini is een naaiatelier waar verschillende producten worden vervaardigd. Denk aan box kleden, knuffels, kussens en nog veel meer. Deze producten vinden afzet via andere winkeltjes van De Trans en soms bij particulieren. De dames werken in een productielijn. Sommigen deeltijd, anderen volledig. De locatie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 15.30 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen