De Boerderijgroep, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-lvbicon-mvb

De locatie
De Boerderijgroep heeft een unieke locatie. Het is gevestigd in een oude boerderij, midden in de wijk Noordbarge in Emmen.

De faciliteiten
De Boerderij is gelegen nabij supermarkten en winkels. Het gebouw kenmerkt zich door toegankelijkheid. Letterlijk: het heeft vier ingangen en figuurlijk: iedereen is welkom voor een praatje of het aanschaffen van producten. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien. Er is ook een bushalte op loopafstand.

De deelnemers
In De Boerderij zijn twee groepen actief: De Boerderijgroep en Benjamini. Binnen De Boerderij werken mensen met verschillende mate van verstandelijke beperking en van uiteenlopende leeftijd. Alle deelnemers hebben een redelijke mate van zelfstandigheid.

De begeleiding
De begeleiders hebben een agogische opleiding en de begeleiding is zo veel mogelijk gericht op ondersteuning in de werkzaamheden en het uitbouwen van sociale vaardigheden en zelfstandigheid. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders.

De activiteiten
Binnen De Boerderij wordt veel gewerkt met hout: zagen, kloven en verkoop van haardhout. Ook het onderhouden van de eigen moestuin en de tuinen van diverse andere locaties behoort tot de werkzaamheden. Daarnaast hebben de deelnemers beschikking over een busje voor het doen van transportwerkzaamheden. De locatie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 15.30 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen