De Houten Mal, Noooitgedacht

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) 1-5kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-lvbicon-mvb

De locatie
De Houten mal beschikt over grote werkruimtes aan de rand van de woonwijk Nooitedacht bij Rolde. De woonwijk kenmerkt zich door nieuwbouw op ruime kavels met veel groen en weinig verkeer.

De faciliteiten
De groep beschikt over vier verschillende werkruimtes. Het betreft een machineruimte, een montage ruimte, een lokaal voor kleine houbewerkingsmachines en een opslagruimte voor hout en ander materiaal. Behalve de machineruimte zijn alle vertrekken goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Verder zijn de gangbare sanitaire faciliteiten beschikbaar.

De deelnemers
De groep bestaat uit cliënten die onder begeleiding in staat zijn de machines te bedienen. Aan veiligheid wordt veel aandacht besteed. Alle deelnemers zijn personen die graag met hun handen bezig zijn.

De begeleiding
Binnen de groep en verdeeld over de beschikbare ruimtes zijn twee vaste begeleiders actief. Ze zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de cliënten tijdens hun werkzaamheden en voor hun veiligheid. Ze zijn in staat de deelnemers veilig te leren omgaan met de machines. De opdrachten of bestellingen van materiaal worden door hen samen met de cliënten aangenomen.

De activiteiten
De deelnemers produceren een scala aan artikelen, voornamelijk houten tuinartikelen. Veel producten worden gemaakt in opdracht van Staatsbosbeheer, tuincentra en diverse particulieren. Als er tijd voor is, wordt ook samengewerkt met andere dagbestedingsgroepen.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen