De Iemenhoeve, Grolloo

icon-landelijkicon-afstand tot winkel(centrum) 1-5kmicon-afstand tot ov halte 1-5kmicon-maximale groepsgrootte < 10icon-lvb

De Locatie
De Iemenhoeve is een grote boerderij waar cliënten groepsgericht wonen en werken op het camping terrein. Het is een unieke boeren camping te midden van weilanden en bossen, net buiten Grolloo. De cliënten krijgen letterlijk en figuurlijk de ruimte om zich te ontwikkelen.

De faciliteiten
In de boerderij bevinden zich diverse kamers met douche en toilet. Op het terrein bevinden zich diverse gebouwen en faciliteiten op het gebied van verblijven en recreëren, waar zowel campeerders als deelnemers gebruik van kunnen maken

De deelnemers
De Iemenhoeve biedt plaats aan tien cliënten met een licht verstandelijke beperking en psychiatrische problematiek. In leeftijd variëren ze van 16 tot 55+.

De begeleiding
Op de Iemenhoeve is 24-uurs ondersteuning aanwezig. De begeleiding is vooral gericht op het aanleren van vaardigheden door ervaring. Het ontwikkelen van gevoel van eigenwaarde en het vergroten van de zelfstandigheid zijn basis uitgangspunten.

De activiteiten
De dagbesteding bestaat voornamelijk uit werkzaamheden in het groen, zoals camping onderhoud en werken voor Staatsbosbeheer. Als de cliënt laat zien dat hij zelfstandig kan werken, dan zijn er meer mogelijkheden voor externe dagbesteding.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen