De Schakel, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-lvbicon-mvb

De locatie
De activiteiten vinden plaats in een loods aan de Boslaan in de wijk Emmerschans in Emmen. De locatie beschikt over ruime, eigen parkeergelegenheid.

De faciliteiten
In de ruime werkplaats zijn vier toiletten aanwezig, waarvan één invalidentoilet. Ook is een verschoonruimte met hoog-laagbed aanwezig. De gehele werkplaats is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
De deelnemers zijn personen met een verstandelijke beperking van zeer divers niveau. De groep bestaat uit ongeveer 25 mannen en vrouwen van verschillende leeftijden. Bij enkele cliënten is sprake van psychiatrische problematiek.

De begeleiding
De begeleiding bestaat uit drie personen met een agogische en verzorgende opleiding. Ook zijn zij bekend met het veilig leren gebruiken van divers gereedschap. De activiteiten zijn gericht op het begeleiden in het arbeidsproces of op zinvolle dagbesteding. Daarbij is aandacht voor het uitbouwen van bestaande vaardigheden en het aanleren van nieuwe.

De activiteiten
Binnen de Schakel wordt gevarieerd montage- en productiewerk verricht. Dit gebeurt in opdracht van diverse bedrijven. Zo is er een houtafdeling waar, zonder werkdruk, diverse producten op bestelling worden vervaardigd. De cliënten kunnen hier een certificaat behalen voor het bedienen van houtbewerkingsgereedschap. De werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag, van 08.30 tot 15.30 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen