De Spil, Klazienaveen

icon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-in dops-/-stadskernicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-lvbicon-mvbicon-mb

De locatie
De groep is gevestigd in gebouw Onder de Wiekslag aan de rand van het centrum van Klazienaveen. De locatie ligt aan een doorgaande weg, onder een seniorenflat.

De faciliteiten
Onder de Wiekslag is gelegen op loopafstand van winkels en dorpshuis De Molen. Het pand is rolstoeltoegankelijk en heeft alle voorzieningen voor mensen met meervoudige beperkingen. De locatie is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

De deelnemers
Er zijn twee groepen personen met meervoudige beperkingen actief in Onder de Wiekslag. De Olde Wieke en De Spil. De Spil is een groep personen van verschillende leeftijden en met arbeidsmatig gerichte bezigheden. Hun producten worden verkocht in de inpandige winkel.

De begeleiding
De begeleiders zijn agogisch geschoold en gespecialiseerd in de ondersteuning en verzorging van personen met een verstandelijke en lichamelijke beperking en bijkomende problematiek. Een plezierige en zinvolle dagindeling en het deelnemen in een sociaal netwerk in en om De Wiekslag zijn speerpunten. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders.

De activiteiten
De twee groepen zijn actief in arbeidsmatige en belevingsactiviteiten. Er is een productieruimte waar artikelen voor verkoop worden gemaakt en een ‘pleisterplaats’ met signalerende functie om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen. Verder is er veel aandacht voor ontspanning. De locatie is op werkdagen geopend van 8.30 tot 15.45 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen