De Terreingroep, Nooitgedacht

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) 1-5kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 10icon-mvbicon-evb

De locatie
De Terreingroep werkt vanuit het Tuinhuis aan de Stroetenweg in de woonwijk Nooitgedacht bij Rolde. Een ruime locatie die volledig toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. De wijk kenmerkt zich door nieuwbouw op ruime kavels met veel groen en weinig verkeer.

De faciliteiten
Naast een centrale verblijfsruimte is voorzien in eigen sanitair en doucheruimte. De deelnemers kunnen gebruik maken van alle faciliteiten in het nabij gelegen activiteitencentrum. Een kinderboerderij, sporthal en zwembad bevinden zich op loopafstand. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
De Terreingroep telt op dit moment tien deelnemers in de leeftijd van 40 tot 60 plus. Wat betreft niveau variërend van zeer ernstig tot matig verstandelijk beperkt. Allen met een affiniteit voor dieren en buitenleven.

De begeleiding
Er zijn dagelijks twee agogisch geschoolde begeleiders actief binnen de groep. Bij de begeleiding wordt de Triple-C methodiek toegepast om vaardigheden te vergroten.

De activiteiten
De deelnemers binnen de Terreingroep verrichten verschillende ‘buitenactiviteiten’. Ze halen afvalcontainers op uit de wijk en verzorgen boodschappen voor diverse woningen. Ook zorgen ze voor de kippen en onderhouden ze de dierenverblijven. Van werkdruk en deadlines is binnen deze groep echter geen sprake. De locatie is geopend op werkdagen van 9.30 tot 16.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen