Huneborg, Borger

icon-landelijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 30icon-lvb

De locatie
Huneborg is een multifunctionele ruimte, net buiten de kern van Borger gevestigd. Er is goede parkeergelegenheid en de locatie is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer.

De faciliteiten
De activiteiten vinden in verschillende groepen plaats. Er is een werkleercentrum, een cadeau- en kringloopwinkel en een houtwerkplaats. Alle voor het personeel gebruikelijke faciliteiten zijn in het centrum aanwezig. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
De deelnemers zijn mannen en vrouwen in de leeftijd van 30 tot 80 jaar. In totaal ontvangen ongeveer vijftig deelnemers begeleiding, training en scholing. Bij hen is sprake van een lichte verstandelijke beperking, soms met bijkomende problematiek.

De begeleiding
In Huneborg werkt De Trans samen met Promens Care. De agogisch geschoolde vaste werkbegeleiders werken verdeeld over vier groepen. Veel stagiaires ronden hier hun praktijkopleiding af en ook vrijwilligers zijn hier actief. Er wordt door hen individueel maatwerk geleverd, zodat de deelnemers zo zelfstandig mogelijk hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Ze leren veilig omgaan met machines en kunnen daar certificaten voor behalen.

De activiteiten
Door de vier groepen worden verschillende activiteiten uitgevoerd. Het is mogelijk om (deeltijd) in verschillende groepen te werken. In de winkel worden ook zelfgemaakte producten verkocht en is sprake van interactie met klanten. De houtwerkplaats produceert ambachtelijke producten als houten meubelen en haardhout. Bovenal is Huneborg een belangrijke brug tussen de deelnemers en de samenleving. Doorstroming naar de reguliere arbeidsmarkt is mogelijk.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen