Oranjeriet, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-lvbicon-mvb

De locatie
Oranjeriet is gevestigd in de wijk de Rietlanden in Emmen. Het betreft een rustige locatie nabij een ruim parkeerterrein.

De faciliteiten
Het pand is volledig rolstoeltoegankelijk en beschikt over een grote keuken/kantine. Het complex beschikt onder meer over een verrijdbare tillift een invalidetoilet. In de directe omgeving bevinden zich een zwembad, sporthal en winkelcentrum. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
Oranjeriet biedt plaats aan twee groepen deelnemers. Vooral personen die moeite hebben met te veel prikkels en behoefte hebben aan rust, zijn hier op hun plaats.

De begeleiding
De begeleiders zijn agogisch geschoold en de begeleiding is vooral gericht op het aanleren en ontwikkelen van vaardigheden. Bij deze ontwikkelingsgerichte aanpak wordt met name veel aandacht besteed aan het creëren van een sfeer van rust en harmonie.

De activiteiten
Er vinden zogeheten arbeidsmatig gerichte activiteiten plaats. Ze kenmerken zich door veel beweging: bijvoorbeeld het rondbrengen van reclamefolders in de wijk. Ook worden siervoorwerpen geproduceerd en verkocht in de winkelruimte. Er is veel aandacht voor sport: fietsen, zwemmen en hardlopen. Oranjeriet is geopend van maandag tot en met vrijdag, van 8.30 tot 16.00 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF

Contact Printen