Zuidbarge, De Nije Stee, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-mvbicon-evbicon-mb

De locatie
De Nije Stee is gevestigd in gebouw ‘Zuidbarge’ en gelegen in de gelijknamige wijk in Emmen, op loopafstand van een winkelcentrum en nabij recreatiegebied De Rietplas.

De faciliteiten
De Nije Stee is gevestigd nabij de woonvoorzieningen aan het Leeuwerikenveld, waar gebruik kan worden gemaakt van de sporthal en het zwembad. Het betreft een gelijkvloers en drempelvrij pand, voorzien van twee badkamers met verdroogmogelijkheden en er is een rustruimte. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
In gebouw Zuidbarge zijn drie groepen actief: De Nije Stee, Papierazzi en Paperhome. De groepen zijn van verschillend niveau en kennen een wisselende mate van zelfstandigheid. Ook is er sprake van lichte gedrags- en andere problematiek.

De begeleiding
De medewerkers hebben een agogische opleiding en uitgebreide ervaring in de begeleiding van een dergelijke groep. Door de gevarieerdheid van de beperkingen bij de deelnemers, is de begeleiding zeer individueel gericht. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders.

De activiteiten
De Nije Stee heeft een kaarsenmakerij en er wordt samengewerkt met locatie Artterra in de productie van keramiek. De deelnemers verrichten ook kantinewerkzaamheden en houden een moestuin bij. Daarnaast is er veel aandacht voor ontspanningsactiviteiten: wandelen, winkelen, puzzelen en spelletjes doen.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl.

Download hier de PDF.

Contact Printen