Zuidbarge, Paperhome, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 20icon-mvb

De locatie
Paperhome is gevestigd in gebouw ‘Zuidbarge’ en gelegen in de gelijknamige wijk in Emmen, op loopafstand van een winkelcentrum en nabij recreatiegebied De Rietplas.

De faciliteiten
Paperhome is gevestigd nabij de woonvoorzieningen aan het Leeuwerikenveld, waar gebruik kan worden gemaakt van de sporthal en het zwembad. Het betreft een gelijkvloers en drempelvrij pand, voorzien van twee badkamers met verdroogmogelijkheden en er is een rustruimte. Indien geïndiceerd, is in georganiseerd vervoer naar en van de locatie voorzien.

De deelnemers
In gebouw Zuidbarge zijn drie groepen actief: De Nije Stee, Papierazzi en Paperhome. Paperhome is een groep van 11 mannen en vrouwen met een matige verstandelijke beperking in de leeftijd van 20 tot 60 jaar.

De begeleiding
Er zijn twee agogisch geschoolde vaste begeleiders actief binnen de groep. De begeleiding is zo veel mogelijk gericht op ondersteuning in de werkzaamheden en begeleiding in gedrag. Het onderhouden en, waar mogelijk, uitbouwen van vaardigheden heeft alle aandacht van de begeleiders.

De activiteiten
Binnen Paperhome worden vooral arbeidsmatige activiteiten verricht. Zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze nagenoeg alle iets met papier te maken. Paperhome is op werkdagen geopend van 8.30 tot 15.30 uur.

Meer informatie
Voor meer informatie over vormen van dagbesteding bij De Trans, of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek, kunt u contact met ons opnemen via het algemene nummer (0592) 24 74 74, of via info@detrans.nl. Zie ook www.detrans.nl. Paperhome is ook actief op FaceBook.

Download hier de PDF.

Contact Printen