illustratie van vuurtoren

Kinderdagcentrum de Vuurtoren

Kinderen tot achttien jaar met een ontwikkelingsachterstand of een (meervoudige) beperking kunnen voor dagactiviteiten, verzorging en behandeling terecht bij het kinderdagcentrum (KDC) van De Trans in Emmen. Een aantal groepen is gehuisvest op enkele basisscholen. Professionele begeleiders stimuleren en ontwikkelen de vaardigheden van het kind. Bijvoorbeeld: communicatie, spel, motorische ontwikkeling, spelbegeleiding en voorbereiding op het onderwijs.

Omdat kinderen volop in beweging zijn, wordt er regelmatig onderzoek gedaan. Bijvoorbeeld naar de schoolkeuze en mogelijkheden van activiteiten of oorzaken van bijzonder gedrag. Bij de groepssamenstelling wordt rekening gehouden met de ontwikkelingsleeftijd en bijkomende (lichamelijke) beperkingen. Wanneer het weer het ook maar een beetje toelaat spelen de kinderen buiten. Sinds november 2018 beschikt het KDC over een speel- en belevingstuin, een uitdagende maar tegelijk prikkelarme tuin waarin elk kind kan spelen in het groen. Lees ook de ervaring van de ontwerper van deze tuin.

Meer informatie over de Vuurtoren kunt u lezen in de brochure. Klik hier om deze te downloaden.

Cliëntadviseurs Kind & Jeugd
Voor al uw vragen, aanmelding of het plannen van een kennismakingsgesprek, kunt u contact opnemen met één van de cliëntadviseurs Kind & Jeugd van KDC de Vuurtoren. Dit zijn:

Dirma Gommer
e-mail: dgommer@detrans.nl 
telefoon: 06 - 12 29 36 32

Kim Wilken
e-mail: kwilken@detrans.nl
telefoon: 06 - 30 78 14 05

Algemene contactgegevens:
Kinderdagcentrum de Vuurtoren
Ravelijn 2a
7823 TD Emmen

Kinderdagcentrum De Vuurtoren

Kinderdagcentrum van binnen
Kinderdagcentrum van binnen met vuurtoren
Kinderdagcentrum van binnen
Kinderdagcentrum van binnen