Afbeelding: houtweg 106-114 4

Houtweg Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-eigen woonkeukenicon-eigen woonkamericon-eigen badkamericon-lvb

In de wijk Emmerhout in Emmen huurt De Trans een aantal appartementen. Het winkelcentrum in Emmerhout is in 2012 volledig vernieuwd en aan beide zijden van het winkelcentrum bevinden zich nu appartementen, verdeeld over zeven woonverdiepingen. Deze flats heten de Egelantier en Wegedoorn. De appartementen zijn ruim van opzet, hebben brede deuropeningen en zijn goed toegankelijk. De flats hebben een beveiligde entree aan de straatkant. Op de begane grond bevinden zich privébergingen.

Omgeving
Op loopafstand van de woningen bevinden zich circa 30 winkels. En binnen 500 meter zijn zorgvoorzieningen aanwezig zoals een apotheek, huisarts en praktijk voor fysiotherapie. Ook zijn er goede busverbindingen en is er een actieve wijkvereniging.

Bewoners
De Trans huurt in beide complexen de gehele eerste verdieping met appartementen voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Zij wonen zelfstandig waarbij ze wel regelmatig worden ondersteund door De Trans. Het betreft dan ondersteuningsvragen op het gebied van financiën, werksituatie, het aangaan en onderhouden van contacten en psychische problemen.

Begeleiding
De cliënten wonen ieder in een eigen appartement op eenzelfde verdieping. De ondersteuning vindt volgens een Individueel Ondersteuningsplan (IOP) plaats en met de cliënt worden begeleidingsmomenten afgesproken. Op de eerste verdieping van De Wegedoorn is een steunpunt ingericht waar 24 uur per dag begeleiding aanwezig is.

Dagbesteding
De Trans heeft in Emmen verschillende activiteitencentra of werklocaties voor een zinvolle invulling van de dag. De Trans biedt ook ondersteuning bij het vinden en behouden van werk via Begeleid Werken van De Trans. Interesses en mogelijkheden van de cliënt zijn uitgangspunt voor de ondersteuning door een trajectbegeleider van Begeleid Werken.

Meer informatie

We komen graag met je in contact! Dan bekijken we samen of je voorkeurswoning ook een juiste match is voor jouw situatie. Stuur een e-mail naar clientbemiddeling@detrans.nl of neem telefonisch contact op via 0592 247 476 (er volgt een keuzemenu, zodat je direct de juiste persoon aan de lijn krijgt)
 

Contact Printen