Afbeelding: toppereend 8 9 (3)

Toppereend 8/9, Emmen

icon-in wijkicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-eigen woonkamericon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 10icon-lvbicon-mvbicon-evbicon-mb

Betreft groepswonen in een moderne dubbele woning in de wijk de Rietlanden in Emmen. Deze woonwijk ten zuiden van de stad Emmen kenmerkt zich door het vele groen. Er zijn veel winkels, scholen en sport- en recreatiefaciliteiten in de directe omgeving.

De woning
Op Toppereend 8 wonen 6 jongvolwassenen tussen 18 en 25 jaar. Op Toppereend 9 wonen 6 kinderen tussen 7 en 15 Jaar. Ieder heeft een eigen kamer met als het niveau het toelaat voorzien van een wastafel. De toiletten  en badkamers worden door de cliënten gedeeld. Elke slaapkamer heeft een uitluistersysteem dat er voor zorgt dat ‘s nachts de cliënten gehoord worden door de slaapwacht.(deze is aanwezig in de woning)

De bewoners
De bewoners zijn van zeer verschillend niveau. Er wonen cliënten met lichamelijk beperkingen, verstandelijke beperkingen en autisme. De groepen zijn samengesteld op basis van leeftijd, niet niveau. De groep is voortdurend in beweging.  Onze cliënten stomen door naar andere groepen als we merken dit voor de ontwikkeling wenselijk is, of als de bewoner de leeftijd van 25 jaar heeft bereikt.

De begeleiding
In de woning is 24-uurs begeleiding aanwezig . De begeleiding richt zich op het bieden van structuur en het ontwikkelen van vaardigheden op divers gebied. We werken zeer ontwikkelingsgericht. We maken gebruik van dagprogramma’s en diverse communicatiemiddelen. Ouders en verwanten worden betrokken in de begeleiding. Ook is er een nauwe samenwerking met het kinderdagcentrum 'de Vuurtoren' en diverse dagbestedingsgroepen.

Meer informatie

We komen graag met je in contact! Dan bekijken we samen of je voorkeurswoning ook een juiste match is voor jouw situatie. Stuur een e-mail naar clientbemiddeling@detrans.nl of neem telefonisch contact op via 0592 247 476 (er volgt een keuzemenu, zodat je direct de juiste persoon aan de lijn krijgt)

Contact Printen