Afbeelding: wischmei  5

Wischmei 7 - 13 Vlagtwedde

icon-landelijkicon-in dops-/-stadskernicon-afstand tot winkel(centrum) < 1kmicon-afstand tot ov halte < 1kmicon-eigen woonkamericon-eigen badkamericon-logeermogelijkheidicon-rolstoel toegankelijkicon-maximale groepsgrootte < 10icon-lvbicon-mvb

Betreft een appartementencomplex met twee leefgroepen in de dorpskern van Vlagtwedde. Omgeven door diverse winkels, sportgelegenheden en wandelgebied. Goede parkeergelegenheid en aansluiting op het openbaar vervoer.

De woning
De Wischmei heeft plaats voor 15 bewoners. Daarnaast is 1 kamer in overleg beschikbaar als logeerkamer. Elke kamer heeft eigen douchegelegenheid en er zijn twee gezamenlijke woonkamers. De kamers hebben een eigen media aansluiting. Naast de woning is een grote schuur met fietsenstalling.

De bewoners
De bewoners hebben een licht verstandelijk beperking, met gedrags- psychiatrische of verslavingsproblematiek in de leeftijd van 20 t/m 65 jaar. Hun behoefte aan ondersteuning varieert en is afhankelijk van het functioneren, de leefomgeving en bijkomende problematiek zoals leerproblemen of psychiatrische problematiek. Er worden spontaan en georganiseerd activiteiten ondernomen, zoals spelletjesavonden en groepsuitjes.

De begeleiding

De begeleiders hebben een coachende rol en handelen vanuit de oplossingen die de cliënt zelf aandraagt. Samen met de cliënt wordt er gezocht naar eerdere successen en uitzonderingen waarop het probleem zich voordoet en de wijze waarop de cliënt ermee omgaat. De begeleiding is afgestemd op zijn hulpvraag en vindt plaats op geleide van een Individueel Ondersteuningsplan (IOP). Ouders en verwanten worden betrokken in de begeleiding.

Meer informatie

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een oriënterend gesprek of bezoek, kunt u contact opnemen via cliëntbemiddeling@detrans.nl of telefonisch op 0592 247 476 (er volgt een keuzemenu, zodat je direct de juiste persoon aan de lijn krijgt).

Contact Printen